Maxim 90 de zile vor putea circula in Romania masinile inmatriculate in Bulgaria

Conform unui proiect de lege ce vizeaza modifcarea OUG nr.195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, masinile inmatriculate in Bulgaria vor putea circula in Romania maxim 90 de zile. Acest proiect de lege se va aplica autovehiculelor si remorcilor inmatriculate in alte state ce sunt detinute de persoane ce au sediul, resedinta, domiciliul ori rezidenta de fapt in Romania.

In ultimii 2 ani a crescut simtitor numarul masinilor inmatriculate in alte state

Ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, numarul autovehiculelor inmatriculate in alte state care circula pe teritoriul tarii noastre a crescut foarte mult, iar acest fenomen s-a accentuat simtitor mai ales in ultimii 2 ani, urmare a faptului ca la vecinii de la sud de dunare costul inmatricularii vehiculelor este mult mai mic fata de cel din tara noastra. Astfel, cetatenii romani dornici de a-si inmatricula propriile masini la un cost mult mai scazut fata de cel din Romania au identificat posibilitatea inmatricularii acestora pe numele unor persoane, atat fizice, cat si juridice din Bulgaria.

A crescut de 15 ori numarul accidentelor produse de autovehicule inmatriculate in Bulgaria

Initiatorul acestui proiect de modificare a legii circulatiei este Ministerul  Administratiei si Internelor. Se apre ca regula nu se va aplica autovehiculelor si remorcilor conduse de persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare, totusi, politistii romani vor solicita coducatorilor autovehiculelor, cu numere straine, si un document doveditor al titlului cu care este detinut autoturismul. Mai mult decat atat, acest document va fi insotit de traducerea in limba romana, in orginal, si realizata de catre un traducator autorizat a carui semnatura a fost legalizata.

In ultimii 5 ani de zile numarul accidentelor produse in tara noastra de autovehicule inmatriculate in Bulgaria a crescut de peste 15 ori, de la un numar de 204 in anul 2006, pana la 3400 in 2011, potrivit unor statistici ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A).

 

 

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin plata-rca.ro posibilitatea de a calcula cele mai avantajoase preturi pentru asigurarile RCA . La solicitarea dumneavoastra, o echipa cu experienta indelungata in domeniul asigurarilor, va sta la dispozitie pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+