Companiile de asigurari se vor autodenunta incepand cu 1 iulie

Companiile romanesti de asigurari vor fi obligate sa publice, pe site-urile oficiale numarul total de reclamatii primite din partea asiguratiilor sau a pagubitilor si numarul de reclamatii solutionate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in favoarea reclamantilor.Aceasta directiva vine din partea CSA-ului si a fost publicata pe 30 mai in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare incepand cu data de 1 iulie a acestui an.

In ordinul oficial al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor se stipuleaza: „Pentru asigurarea transparentei modului de inregistrare si solutionare a petitiilor, societatile de asigurare autorizate de CSA au obligatia de a prezenta pe site-ul propriu urmatoarele informatii: numarul total de petitii, numarul total de petitii intemeiate, numarul de petitii intemeiate referitoare la dosare de dauna, numarul total de petitii pentru care dosarele de dauna au fost achitate si numarul total de petitii finalizate nefavorabil”.

Aceasta obligatie a companiilor de asigurari se refera la reclamatiile care au fost inregistrate la CSA cu o vechime de cel mult 365 de zile. Asiguratorii vor trebui sa se achite de obligatie in cel mult 30 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, iar informatiilor vor trebui actualizate in primele 5 zile ale fiecarei luni.

De la inceputul anului si pana in prezent, au fost inregistrate la CSA 5.462 de petitii, cu 72% mai multe decat in 2011. Reclamatiile transmise de persoane fizice au reprezentat 86% din total. Nemultumiri mai multe au fost inregistrate pe clasa asiguratorilor de RCA, reclamatiile acestea reprezentand peste 65% din total, iar asigurarile facultative CASCO au inregistrat 15% din numarul reclamatiilor.

Din pacate, numarul reclamatiilor pentru unele societati continua sa creasca, ceea ce a determinat Consilul CSA ca, la ultima sedinta, sa decida notificarea acestor societati. Daca nici de aceasta data asiguratorii in cauza nu vor remedia situatia, CSA va aplica masuri, care vor putea merge pana la suspendarea activitatii, potrivit legislatiei in vigoare”, a declarat, recent, presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Pana in prezent, CSA facea publice doar date agregate la nivel de piata cu privire la numarul de reclamatii la adresa asiguratorilor, fara sa le prezinte si defalcat, pentru fiecare companie de asigurari in parte. 

Incepand din 1 iulie, datele cu privire la numarul de reclamatii vor fi prezentate de catre asiguratori sub forma de tabel, acesta urmand a fi amplasat in interiorul unei pagini dedicate. Aceasta pagina va putea fi accesibila prin intermediul unei ferestre ce se va deschide in momentul accesarii paginii principale a site-ului oficial.

Fontul si dimensiunea elementelor grafice vor fi similare cu cele utilizate in cadrul site-ului web al organizatiei. In pagina nu vor mai fi publicate alte informatii sau mesaje cu caracter publicitar.

Fereastra ce va contine legatura catre pagina de prezentare va include si urmatorul text:

Petitiile/reclamatiile formulate impotriva societatii ______ si inregistrate la COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR in ultimele 3 luni sunt in numar de ___ . Structura acestora poate fi consultata aici, accesand pagina dedicata”.

Fereastra va ramane activa timp de 5 secunde, nu va putea fi inchisa de catre utilizator si va acoperi o suprafata de o treime din suprafata ecranului, iar textul va fi dimensionat corespunzator in raport cu spatiul ferestrei, conform ordinului CSA.

Pentru a descoperi cele mai bune oferte de asigurare, iti recomandam Plata-RCA.ro. Acesta este un serviciu creat de asiguratori profesonisti care iti prezinta cele mai avantajoase solutii din partea tuturor companiilor de asigurari din Romania.

 

 

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va ofera prin plata-rca.ro cele mai avantajoase preturi pentru asigurarile RCA si, la solicitarea dumneavoastra, recomandarile de care aveti nevoie pentru a face cea mai buna alegere.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+