CSA a dat amenzi de 80 000 euro catre 5 companii de asigurari

In luna iunie a acestui an, cinci companii de asigurari din Romania au fost amendate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), cu sume cuprinse intre 5000 si 30.000 lei.

In primele luni ale anului au fost inregistrate 5.462 de petitii la CSA din cauza intarzierilor peste termenele prevazute de lege, la plata despagubirilor. Numarul mare de plangeri, in crestere cu 72% fata de 2011, a determinat CSA sa se reuneasca intr-o sedinta speciala in vederea protejarii asiguratiilor. Astfel, pentru societatile care au inregistrat cele mai multe plangeri  au fost impuse masuri de sanctionare.

O alta dispozitie a Consiliului CSA a fost efectuarea unor controale tematice asupra societatile de asigurare pentru a se determina cauzele care conduc la incalcarea dispozitiilor legale referitoare la plata dosarelor de daune.

"Protectia intereselor asiguratilor reprezinta cel mai important obiectiv asumat de Consiliul CSA chiar de la preluarea mandatului. Din pacate, numarul de petitii pentru unele societati a continuat sa creasca, ceea ce ne-a determinat sa monitorizam suplimentar situatia pe zona de instrumentare si plata a daunelor. De aceea, in cazul societatilor care au inregistrat intarzieri la plata peste termenele prevazute in normele CSA si ale caror servicii au generat mai multe plangeri din partea consumatorilor, Consiliul CSA a decis, ca o prima masura, sanctionarea persoanelor semnificative din conducerea acestor societati", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Companiile amendate sunt:

ASTRA SA prin Bogdan Alexander Adamescu, presedinte directorat –  amenda 30.000 de lei;

Euroins Romania Asigurare – Reasigurare SA prin Bucsa Iulius Alin, director general – amenda 10.000 lei si Stamov Bozhidar Stayonav, director Directia Daune – amenda 10.000 de lei;

Asirom Vienna Insurance Group SA prin  Mariana Diaconescu, presedinte directorat – amenda 10.000 lei si Ovidiu Vadean, director Directia Daune – 10.000 lei;

Omniasig Vienna Insurance Group SA (pentru situatia inregistrata la fosta BCR Asigurari Vienna Insurance Group SA) prin Mihai Tacau, presedinte directorat – amenda 5.000 lei si Eugen Stoica, director Directia Daune – amenda 5.000 lei;

Carpatica Asig SA prin Dumitru Dobrota, sef Departament Daune – sanctionare cu advertisment scris, conform art. 32 alin. (3) lit. a din Legea nr. 32/2000.

 

 

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va ofera prin plata-rca.ro cele mai avantajoase preturi pentru asigurarile RCA si, la solicitarea dumneavoastra, recomandarile de care aveti nevoie pentru a face cea mai buna alegere.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+