Ghid complet pentru asigurarile CASCO – partea II

casco-ghid-2

 

Discutam in prima parte a ghidului pentru asigurarile CASCO despre ce reprezinta aceasta asigurare, pentru ce valori ne putem asigura, ce costuri suportam noi si ce riscuri sunt acoperite de CASCO.

Vom discuta in partea a II-a a acestui ghid, despre ce riscuri nu sunt acoperite de CASCO, cum este vandut acest tip de asigurare dar si din ce este compus costul ei.

 

1. Ce riscuri NU sunt acoperite de CASCO?

Situatiile in care nu sunt oferite despagubiri, difera de la asigurator la asigurator. Mai jos am descris o lista de situatii comune, care nu sunt acoperite de CASCO

1.    Masina nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a circula (avarii anterioare, masina neinmatriculata, ITP lipsa)

2.    Masina este avariata din cauza unor substante chimice corozive

3.    Soferul nu are carnet valabil, conduce sub influenta alcoolui sau se afla in orice alta situatie prevazuta de lege ca incompatibila cu condusul unui autoturism

4.    Anvelopele sunt avariate, dar nu si jentile

5.    Soferul nu are calitatea calitata fata de proprietar mentionata in polita (in unele contracte este specificat clar cine poate conduce masina in afara de proprietar: sotia, angajatii firmei etc)

6.    Masina a fost avariata din cauza rularii acesteia prin apa

7.    Proprietarul  sau membrii familiei i-au adus avarii autoturismului, cand masina se afla parcata.

8.    Proprietarul sau presupusi cunoscuti ai acestuia au adus, cu buna stiinta, avarii autoturismului

9.    Furtul cu chei potrivite (CASCO despagubeste doar furtul prin efractie)

2. Cine vinde asigurari CASCO?

Pentru ca o companie sa vanda asigurari CASCO, trebuie sa fie autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si le poate vinde prin intermediul canalelor de distribuitie (agenti , brokeri, vanzari directe), la sediile agentiilor sau chiar se pot deplasa acolo unde doreste clientul.

Polita CASCO a unui asigurator are acelasi cost indifferent de unde este achizitionata.

3. Cum se compune costul unei asigurari CASCO?

Cota de plata este mai mare in functie de vechimea masinii (plus 3 - 5% pentru fiecare an), cu cat fransizele sunt mai mici (0 – 30%), daca masina a suferit avarii in anul precedent, daca masina este de lux (0 – 10%), daca proprietarul este persoana jurica, masina nu are sisteme antifurt (3 – 8%) sau daca masina este folosita pentru activitati de taxi, paza si protectie, transporturi periculoase etc (+ 25 - 200%).

Cota de prima este mai mica cu cat masina este mai noua, daca fransizele sunt mari, masina nu a suferit daune in anul precedent sau daca proprietarul este persoana fizica (5 – 10%).

Tot pentru o cota mai mica cu pana la 8% se recomanda ca proprietarul sa instaleze un dispositiv antifurt.

In timp, daca exista ani consecutivi in care proprietarul a fost asigurat si nu a inregistrat nicio dauna, se acorda  reduceri procentuale care pot ajunge si la un procent de 50% din prima de baza.

 

 

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va ofera prin Plata RCA cele mai avantajoase preturi RCA si, la solicitarea dumneavoastra, recomandarile de care aveti nevoie pentru a face cea mai buna alegere.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+