Asigurarile auto RCA se scumpesc din nou

Ultimele luni nu au fost linistite pentru companiile de asigurari. Accidentele numeroase, cresterea proceselor dintre companii si clienti, dar si majorarea monedei euro au facut imposibila pastrarea politelor auto la valorile de la sfarsitul anului 2011.Principala schimbare care a afectat companiile de asigurari, si implicit politele RCA, a fost majorarea limitei maxime de despagubire pentru vatamari corporale. Daca la inceputului anului limita era de 3,5 milioane euro, in prezent aceasta a ajuns la 5 milioane de euro. Valoarea maxima pentru despagubirile de pagube materiale a crescut si ea la 1 milion de euro.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) vegheaza astfel incat consumatorul sa fie protejat si a aprobat cererea companiilor de asigurari de a creste costul politelor RCA, tinand cont ca prin aceste polite pagubitii pot beneficia de sume pana la 1 milion de euro.

Valoarea politelor de asigurare se va mentine intr-un trend ascendent pana la sfarsitul anului. Valoarea politelor va reflecta atat majoarea limitelor de despagubiri, cresterea valorii daunei medii la 1200 EUR, cat si cresterea monedei euro.

Totusi asiguratii se pot proteja de acest val de scumpiri. Politele de asigurare vor creste mai putin pentru soferii care conduc prudent si au grija sa aiba cat mai putine accidente. Soferii responsabili sunt rasplatiti cu preturi mai mici la politele RCA , deoarece de la inceputul anului 2012, nu numai persoanele fizice ci si cele juridice pot beneficia de sistemul bonus malus. Acesta poate creste sau scade costul politei in functie de comportamentul / istoricul   soferului la volan pe o perioada determinata

Clasa bonus malus este aplicata incepand cu 2012 si pentru persoanele juridicesi are ca referinta anul 2011. Pentru a afla mai multe despre clasa bonus malus si despre cum se calculeaza, cititi si “Ce este si cum ne ajuta sistemul Bonus-Malus?

 

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin plata-rca.ro posibilitatea de a calcula cele mai ieftine asigurari RCA .

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+