Asigurarile la motociclete

Primele de asigurari Casco cresc in functie de nivelul de risc. Astfel, prima de asigurare Casco va fi mai mare pentru o masina sport decat pentru o masina de familie. Motocicletele prezinta un nivel de risc extrem de mare, deoarece soferul nu este protejat in trafic decat de casca, asa ca prima de asigurare Casco pentru motociclete este mai mare. In plus, asiguratorii iau in calcul statisticile din ultimii ani care prezinta un numar tot mai mare de accidente in care sunt implicate motocicletele.

Acesta este si motivul pentru care multe societati de asigurare prefera sa nu ofere acest tip de asigurare. Chiar daca motocicletele nu sunt folosite cel putin 4-5 luni pe an din cauza conditiilor nefavorabile ale vremii, ca prima anuala poate ajunge si pana la 25% din suma asigurata, la care se adauga o fransiza de aproximativ 20% din suma asigurata, cu toate acestea asiguratorul risca sa iasa in pierdere, deoarece in fiecare an sunt foarte multe daune care se platesc pe asigurarile Casco detinute de motociclisti.

O alta problema care afecteaza asiguratorii este ca majoritatea motocicletelor provin dintre marcile japoneze, a caror piese de schimb si manopera sunt mult mai costisitoare. Totusi motociclistii pot incheia asigurari Casco cu acoperire pentru daune partiale sau totale, furt sau vandalism.

Daca detinem o motocicleta si dorim sa incheiem o asigurare Casco pentru orice tip de accident, exista metode de a micsora polita de asigurare. Asa cum la masini prima este mai mica daca aceasta este dotata cu ABS, ESP sau air bag, si motocicletele dotate cu ABS au parte de prime mai mici. Dar exista si alte variabile care influenteaza prima de asigurare Casco pentru motociclete, ca istoricul in trafic al proprietarului sau marca motocicletei.

RCA pentru motociclete, scutere si ATV-uri

Proprietarii de motociclete, scutere si ATV-uri sunt si ei obligati sa incheie o asigurare de raspundere civila pentru aceste vehicule. Asigurarea RCA pentru motociclete functioneaza la fel ca si pentru alte tipuri de autovehicule, acopera aceleasi riscuri si suma asigurata este reglementata de CSA (Comisia de supraveghere a Asigurarilor).

Ca orice alt tip de autovehicul, soferul unei motociclete sau scuter poate fi implicat intr-un accident din propria vina si este raspunzator fata de tertii prejudiciati.Polita RCA pentru scutere, motociclete sau ATV-uri va acoperi daunele provocate de catre acestia.

 

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin plata-rca.ro posibilitatea de a calcula cele mai avantajoase asigurari .

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+