Cardul national de sanatate apare in luna august

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) va introduce reteta electronica si cardul national de sanatate in luna august a acestui an. Aceste servicii noi au ca scop reducerea fraudei in sistemul sanatatii.

Costurile aferente pentru eliberarea cardului national de sanatate vor fi suportate de bugetul de stat, astfel ca cei care detin o asigurare de sanatate nu vor plati din buzunarul propriu pentru cardul de sanatate.

Pentru aceasta plata, dar si pentru distributia cardului national de asigurari sociale de sanatate, se va incheia un contract intre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu C.N. Imprimeria Nationala S.A.

"Aveam semnale ca nu toti asiguratii ar fi fost de acord sa plateasca producerea cardului. Din aceasta cauza am discutat cu reprezentantii Ministerului de Finanate si am gasit o solutie financiara prin care sa suportam de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel incat sa ne asiguram ca toti cetatenii vor primii acest card", a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Conform comunicatul de presa CNAS, producerea cardului national de sanatate va incepe din luna august 2012.

Imprimeria Nationala va putea produce un milion de exemplare lunar, iar costul pentru un card este de aproximativ 2 euro.

Cardul national de sanatate va dovedi calitatea de asigurat si poate fi utilizat doar pe teritoriul Romaniei. Acesta va mai cuprinde informatii privind istoricul medical al pacientului si va fi utilizat in tot sistemul medical, inclusiv la medicul de familie, spital, farmacie sau in sistemul de urgenta.

 

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin plata-rca.ro posibilitatea de a calcula cele mai avantajoase asigurari .

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+