Ce este si cum functioneaza fransiza

 

Desi modul in care functioneaza fransiza este mai putin cunoscut de catre posesorii de polite Casco, aceasta este extrem de importanta deoarece se reflecta in prima de asigurare, dar si pentru ca de ea depinde suma pe care o primim ca despagubire in caz de accident.

Concret, fransiza este partea de prejudiciu suportata de persoana care detine asigurarea si care nu se depagubeste de catre societatea de asigurare. Aceasta poate avea valoare fixa, poate fi procent din despagubirea totala prevazuta in contractul de asigurare sau procent din valoarea fiecarei daune.

In Romania, tendinta actuala pe piata asigrarilor, este impunerea unei valori fixe a fransizei, in jurul sumei de 100 de Euro pentru asigurarile Casco.  Prin aceasta procedura are loc o eficientizare a asigurarilor, iar prin obligativitatea acceptarii unui contract de fransiza, companiile de asigurari incearca sa responsabilizeze soferii.

In cazul daunelor care nu depasesc nivelul fransizei, asiguratii nu vor primi nicio despagubire de la compania de asigurari. In cazul daunelor mai mari, societatea plateste doar diferenta dintre suma totala estimata a prejudiciului si valoarea fransizei cu care trebuie sa contribuie asiguratul. 

Astfel, soferii vor suporta costurile pentru accidentele usoare ale autovehiculului, chiar daca detin polite de asigurare Casco.

La incheierea unei asigurari Casco, de multe ori fransiza poate fi negociata cu compania de asigurare.  Indiferent de tipul fransizei, trebuie avut in vedere ca fransiza trecuta in contractul de asigurare, atrage dupa sine o scadere a pretului asigurarii. De regula, unei fransize mici ii corespunde o prima de asigurare mare si invers.

De aceea este important ca inaintea ca o persoana sa isi achizitioneze o polita Casco, sa obtina informatii exacte despre valoarea fransizei, deoarece chiar daca pretul asigurarii poate parea profitabil, este posibil ca fransiza sa fie dezavantajoasa.

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin plata-rca.ro posibilitatea de a calcula cele mai ieftine asigurari RCA .

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+