Cum ne recuperam banii pe asigurari dupa ce ne-am vandut masina

 

Daca v-ati hotarat sa va vindeti masina nu trebuie sa va faceti griji ca veti ramane cu asigurarile auto nefolosite. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a validat o procedura prin care soferii isi pot recupera banii pe asigurari, dar doar daca acestia tin cont de cateva aspecte.

Recuperarea banilor pentru RCA

Daca detinem o polita activa de RCA si autovehiculul asigurat nu se mai afla in posesia noastra, putem solicita inapoierea banilor de la compania la care suntem asgiurati.

Societatea ne va returna banii in cuantumul lunilor ramase de la momentul in care am depus cererea si pana la sfarsitul contractului, dar doar daca nu am fost implicati in accidente auto de nici un tip (nici macar accidente usoare).

Conform normelor CSA "Persoana care vinde un vehicul are dreptul sa primeasca inapoi de la asiguratorul RCA partea din prima platita, aferenta perioadei ramase pana la expirarea valabilitatii asigurarii, daca nu a produs prejudicii pe perioada derularii contractului".

Acte necesare pentru recuperarea banilor

Atunci cand solicitam inapoierea banilor, trebuie sa facem dovada vanzarii masinii cu ajutorul contractului de vanzare cumparare. In acelasi dosar mai trebuie depuse copii dupa asigurare si dupa cartea de identitate.

Este indicat sa depunem cererea in maxim 2 saptamani de la vanzarea automobilului. Suma restituita se calculeaza incepand cu momentul in care am depus cererea si pana in momentul in care expira polita de asigurare.

Recuperarea banilor pentru Casco

In momentul in care am vandut autoturismul exista doua alternative prin care ne putem recupera banii, in functie de compania la care avem asigurarea. Prima este transferarea asigurarii catre noul proprietar. Acest lucru se realizeaza prin crearea unui act aditional la contractul de asigurare, unde se specifica faptul ca posesorul masinii, si implicit beneficiarul politei, a fost schimbat.

Prima de asigurare transferata nu ramane aceeasi. Ea va fi supusa unui nou proces de calculare si, in functie de noile variabilele (istoricul noului sofer in trafic, numarul de accidente pe care le-a avut, varsta, zona geografica etc), ea poate creste sau poate sa scada.

Companiile de asigurari care nu au aceasta optiune, de transfer a asigurarii, vor restitui banii pe perioada ramasa iar noul proprietar va trebui sa isi incheie o asigurare noua. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+