Explicatia sefului CSA pentru numarul scazut de asigurari obligatorii pentru locuinte

 

In prima jumatate a anului 2012 erau in vigoare aproximativ 475.000 de asigurari obligatorii pentru locuinte care protejeaza propietarii impotriva inundatiilor, cutremurelor si alunecarilor de teren. Numarul asigurarilor obligatorii sunt in scadere continua, conform PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), societate creata special pentru gestionarea sistemului de asigurare obligatorie a locuintelor.

“Aceste cifre arata lipsa de interes a pietei in a promova acest tip de asigurare, nivelul redus de constientizare a potentialilor asigurati dar si lipsa de implicare si de actiune a autoritatilor locare, in ceea ce priveste aplicarea prevederilor legate din acest domeniu”, a declarat Constantin Buzoianu, presedinte CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor).

In Regiunea de Sud-Este a Romaniei, respective judetele Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau si Vrancea, in primul trimestru al anului erau in vigoare 105.559 de asigurari obligatorii pentru locuinte.

In total, in primul trimestru al anului erau in vigoare 496.270 de polite de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD), conform PAID. In urmatoarele luni ale anului, numarul de asigurari a scazut pana la 475.245 de contracte in vigoare.

La sfarsitul anului 2009, 13 companii de asigurare (Astra Asigurari, ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asigurari, Certasig, City Insurance, Platinum Asigurari, Credit Europe Asigurari, Euroins, Generali Asigurari, Grawe Asigurare Reasigurare, Groupama Asigurari, Uniqa) creau PAID pentru a emite polite de asigurari impotriva dezastrelor naturale. Acestea acopera doar riscurile in caz de cutremur, inundatie si alunecari de teren si sunt vandute de echipele de vanzari ale acestor companii.

Conform legii 260/2008, proprietarii care nu si-au asigurat locuintele impotriva principalelor riscuri naturale (fie prin polite obligatorii PAD, fie prin polite facultative care sa includa aceste riscuri), pot fi amendati cu sume intre 100 si 500 de lei, de catre primari. Mai mult, cei care nu detin o astfel de asigurare pentru locuinte, nu pot solicita ajutor din partea statului in cazul in care sunt afectati de aceste dezastre.

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin plata-rca.ro posibilitatea de a calcula cele mai avantajoase asigurari .

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+