RCA deconteaza prejudiciile suferite atunci cand nu ne putem folosi masina dupa un accident

 

Proprietarii de autovehicule care au fost avariate in accidente rutiere de catre alti conducatorii auto, pot cere despagubiri pentru prejudiciile financiare suferite din cauza ca au fost in imposibilitate de a-si folosi autoturismele. Prejudiciile pot fi solicitate doar de la asiguratorii RCA ai vinovatilor, nu si de la companiile de asigurari unde pagubitii detin polite Casco.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a elaborat norme privind RCA care atesta ca pe baza politei de asigurare auto obligatorie, persoana pagubita poate primi despagubiri pentru lipsa de folosinta a autovehicului avariat.

Firmele care nu au ca obiect principal de activitate transportul de pasageri sau marfa, pot solicita despagubirile doar in instanta, nu si pe cale amiabila. In schimb, firmele specializate de transportul pot solicita despagubiri pentru daunele financiare suferite, direct de la asiguratorii RCA. Despagubirile se ofera pentru perioada cand autoturismul nu poate fi folosit deoarece se afla in service.

„Despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca, in cazul in care se formuleazapretentii de despagubiri pentru lipsa de folosintaa bunului avariat ori distrus, pentru partea respectivade despagubire, cu exceptia lipsei de folosintaa mijloacelor de transport cu care persoana prejudiciataisi realizeazaobiectul de activitate si pentru care detine licentasi autorizare in acest sens, dar numai pentru timpul normal necesar efectuarii reparatiei pagubelor produse la mijloacele de transport”, se stipuleazain normele CSA.

Persoana prejudiciata trebuie sa depuna inscrisuri doveditoare care sa determine valoarea pagubei. Pentru aceasta se vor lua in calcul tarifele pentru transporturi de marfuri sau persoane pe care acesta le practica la data producerii accidentului.

Firmele care au alte obiecte de activitate decat transportul de pasageri sau marfa, dar si soferii neprofesionisti, pot solicita despagubiri in instanta. Aici ei vor trebui sa demonstreze paguba suferita de imposibilitatea de utiliza masina avariata cu facturi de inchiriere a unor masini de schimb sau bonuri fiscale emise in calatoriile cu taxiul.

Despagubirile pentru perioada in care persoana afectata nu a putut utiliza masina, se acorda doar pe polita RCA. Asigurarea facultative Casco exclude explicit aceste despagubiri, indiferent daca e vorba de soferi amatori sau profesionisti.

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin plata-rca.ro posibilitatea de a calcula cele mai avantajoase asigurari .

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+