Se scumpesc politele de asigurare a locuintelor

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis introducerea unor norme de asigurare – reasigurare mai clare, astfel incat sa preintampine riscul de incapacitate de plata in caz de catastrofe naturale. Aceste norme au ca efect si cresterea pretului la asigurarile pentru locuinta.

CSA a aprobat o formula unica de calcul care stabileste necesarul de capitaluri proprii ale companiilor de asigurari care ofera polite cu acoperire a riscurilor de catastrofa naturala. Aceasta formula face parte din proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea si cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala. Ea va fi aplicabila si firmelor care incheie polite facultative, dar si celor care dau politele obligatorii.

"Cresterea subscrierilor pe riscuri de catastrofa naturala, din anul 2011, a determinat CSA sa monitorizeze mult mai atent evolutiile de pe acest segment de piata. Consideram ca subscrierea riscurilor de catastrofa naturala trebuie sa fie dublata de politici prudentiale de reasigurare si de capitaluri adecvate riscurilor asumate de societati", a declara presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Buzoianu a mai declarat ca, prin aceasta reglementare, se doreste cresterea gradului de incredere a asiguratilor si o garantare ca vor fi ajutati mai mult atunci cand sunt afectati de riscurile pentru care s-au asigurat.

CSA mai urmareste si un control privind riscurile pe care societatile si le asuma, astfel ca va verifica actiunile pe care companiile trebuie sa le faca atunci cand vor sa mareasca aria de subscriere pentru riscurile de catastrofa naturala. Institutia va mai impune, de asemenea, si ca perioada contractelor de reasigurare sa acopere intregul interval de subscriere a riscurilor de catastrofa naturala.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+