Serviciile medicale vor putea fi finantate si din asigurarea RCA

 

Sanatatea a devenit una din preocuparile principale ale Guvernului, iar proiectul de lege al Sanatatii este cel mai important proiect din acest an, a declarat premierului Victor Ponta, intr-o conferinta de presa organizata vineri, 13 iulie.

Pachetul de baza din sistemul medical va fi modificat. El nu va mai acoperi afectiuni minorie, ci riscuri majore si boli grave. O alta reglementare importanta este ca sanatatea va fi finantata suplimentar printr-o cota din asigurarea auto obligatorie (RCA), pentru acoperirea cheltuielilor de urgenta in cazul accidentelor auto.

"Sunt de acord cu propunerea colegilor de la Ministerul Sanatatii, de a regandi pachetul de baza in sensul in care trebuie asigurate, in cadrul pachetului de baza, riscurile importante, majore, boli grave, si putem sa scoatem eventual afectiuni minore, cheltuieli mai putin semnificative pe care fiecare dintre noi le putem avea, cu exceptiile celor care vor beneficia de pachet social. Cei care intr-adevar nu au venituri deloc sau au venituri foarte mici vor intra intr-un pachet social, dar nu putem face asistenta sociala din banii sanatatii", a declarat premierul Victor Ponta. 

Seful Guvernului a mai declarat ca fondurile vor fi cheltuite pentru tratarea afectiunilor grave, cum ar fi cancerul. Tratamentele pentru efectiunile minore vor putea fi suportate fie din asigurari de sanatate facultative, fie vor fi achitate direct, pretul pentru acestea fiind in general foarte mic. 

Victor Ponta a mai declarat ca exista si masuri fiscale care pot fi introduse pentru asigurarea unei finantari suplimentare. "Una din propuneri, cea referitoare la transferul catre sanatate al unei parti din faimosul RCA, asigurarea obligatorie. Practic, cei care au asigurari pentru autovehicule pot sa acopere intr-o anumita masura cheltuielile de urgenta pentru accidentele rutiere care, din pacate, sunt extrem de frecvente in Romania si care necesita uriase cheltuieli pentru sistemul de sanatate", a spus acesta. 

El a precizat, totodata, ca sistemul de asistenta de urgenta va ramane public si gratuit, neputand fi impusa coplata pentru urgente si a asigurat ca proiectul noii legi a sanatatii va ramane in dezbatere publica pe perioada lunilor iulie si august.

SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin plata-rca.ro posibilitatea de a calcula cele mai avantajoase asigurari.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+