Aplicatie Card European de Sanatate pentru telefonul mobil

 

Posesorii de SmartPhone-uri pot dispune acum de o aplicatie care explica modul de folosire al Cardului European de asigurari sociale de sanatate. Aplicatia a fost lansata de catre Comisia Europeana si a fost prezentata la noi de catre reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Applicatia ofera informatii generale despre Cardul European, numere de telefon de urgenta, tratamentele acoperite de Card si costurile aferente, informatii despre cum depunem o cerere de rambursare si date de contact pentru situatia in care am pierdut Cardul.

Daca doriti sa descarcati aplicatia pe telefonul dumneavoastra, o puteti faceaici.

Despre Cardul European de Sanatate

Acest card ne ofera asistenta medicala, in cadrul sistemului de sanatate publica, in timpul calatoriilor si sederilor temporare, in 31 de tari europene.

Daca detinem un astfel de card, avem acces, in caz de boala si maternitate, la servicii medicale necesare pe perioada sederii temporare in tarile europene, in aceleasi conditii ca si cei care sunt asigurati in tara respective.

Posesorul Cardului European este indreptatit sa aiba, in caz de boala si maternitate, acces la servicii medicale devenite necesare pe perioada sederii temporare in statul respectiv, in aceleasi conditii ca si asiguratii din tara vizitata.

Acest card a devenit disponibil in Romania inca din 1 ianuarie 2007, cand statele membre au inceput sa acorde ingrijiri medicale asiguratilor romani, in baza acestui card.

Media platilor efectuate in perioada 2008-2011 este de aproximativ 2,5 milioane de euro, pentru serviciile medicale acordate in baza Cardului european in strainatate.

In prezent, peste 192 de milioane de persoane din Europa se afla in posesia Cardului european de asigurari sociale de sanatate (sau a unui certificat de inlocuire a Cardului). Aceasta reprezinta peste 38 % din totalul populatiei UE.

Este important de stiut ca nu ne costa nimic sa intram in posesia acestui card care este valabil 6 luni si asigura accesul gratuit, in caz de urgenta, in spitalele de stat din 31 de tari. Practic, beneficiind de acest card ne bucuram de acelasi tratament ca orice cetatean al tarii in care ne aflam. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+