Asigurarea si abonamentul de sanatate, servicii mai ieftine decat cele de stat

 

In ultimii ani sistemul de sanatate a devenit tot mai precar ceea ce a dus la dezvoltarea serviciilor medicale private. Astfel au ajuns si la noi sa fie infiintate 2 servicii care au déjà traditie in Europa, este vorba de asigurarile private de sanatate si abonamentele medicale.

Cat platim pentru un abonament/asigurare medicala

Desi multa lume considera ca este costisitor sa achizitionezi o asigurare sau chiar un abonament, in realitate, pe termen lung cheltuielile medicale vor fi mai mici. Conform statisticilor, in medie, fiecare roman cheltuie 200 de euro sub forma de plati informale, in spitalele publice.

Deoarece conditiile in sistemul de sanatate de stat lasa de dorit, multi opteaza pentru o asigurare privata de sanatate, mai ales ca pretul este avantajos.

Prima lunara medie pentru o asigurare de sanatate, este de 30 Euro, adica sub valoarea medie pe care o cheltuie romanii in spitale.

Pentru a intelege mai bine avantajele serviciilor medicale private, vom analia in detaliu caracteristicile asigurarii de sanatate, dar si a abonamentului, pentru a descoperi impreuna care ni se potriveste mai bine.  

Asigurarea de sanatate

Marele avantaj de care beneficiem atunci cand detinem o asigurare de sanatate privata, este ca avem acoperita o gama vasta de servicii medicale. Cu ajutorul acestei asigurari putem avea acces nelimitat la serivicii medicale, tratamente, investigatii, analize etc, pentru toate afectiunile care apar dupa incheierea contractului de asigurare.

Un alt avantaj al asigurarii de sanatate este ca suntem intotdeauna siguri ca vom avea cheltuielile medicale acoperite. Acest lucru se intampla deoarece legislatia din domeniu obliga companiile de asigurari sa aiba fonduri de rezerva pentru a nu ajunge in imposibilitate de plata.

Deasemenea, competitia dintre asiguratori duce la cresterea numarului de oferte pentru persoanele care alef sa isi faca o asigurare de sanatate.

Avantaje Abonamente medicale

Abonamentele medicale care includ servicii medicale similare cu cele acoperite de asigurarile facultative de sanatate, dar si servicii de medicina muncii, nu sunt considerate avantaje  de natura salariala. Astfel, valoarea acestor abonamente este deductibila integral, pe cand asigurarile medicale sunt deductibile doar in limita a 250 euro/an.

Alte avantaje importante pentru abonamentele medicale:

-       Concurenta pe aceasta piata care duce la scaderea preturilor pentru asigurati;

-       Clientul interactioneaza cu o singura institutie pentru a achizitiona abonamentul, pentru a plati valoarea abonamentului dar si pentru a beneficia de serviciile aferente;

-       Pretul scazut si tipurile diversificate de pachete transforma abonamentele in servicii pe care companiile aleg sa le ofere angajatilor ei.

Fie ca alegem o asigurare de sanatate, fie ca alegem un abonament, doar asa vom putea fi siguri ca putem beneficia de servicii de calitate inalta, promte si fara costuri suplimentare, neprevazute.

Tot mai multi romani au inteles avantatejele serviciilor medicale private, de aceea, in primele 3 luni ale alunului, piata asigurarilor private de sanatate din Romania a ajuns la 4,4 milioane de euro.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+