CSA se implica tot mai mult in protejarea asiguratilor

 

Constantin Buzoianu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a declarat ca se vor acorda sactiuni dure companiilor de asigurari care urmaresc propriile interese comerciale in detrimentul intereselor asiguratilor. Sanctiunile ar putea sa mearga, in functie de gravitatea actiunilor intreprinse de companii, pana la suspendarea activitatii asiguratorilor.

In primele 5 luni ale anului 2012 au fost inregistrate 5400 de reclamatii, in crestere cu peste 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Drept urmare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a dat amenzi de 80 000 de lei, catre societatile care au inregistrat cele mai multe plangeri din partea asiguratilor.


"Au inceput sa apara din ce in ce mai multe sesizari cu privire la modul defectuos in care unii asiguratori efectueaza constatarea daunelor precum si la refuzul unor asiguratori de a plati pagubitilor daunele ce li se cuvin. Pentru unele societati, numarul petitiilor inregistrate la CSA a crescut foarte mult, in primele cinci luni din acest an comparativ cu acelasi interval din 2011", a mentionat Buzoianu.

Conform presedintelui CSA, consiliul Comisiei a hotaratat demararea unur activitati de control la companiile care au inregistrat cele mai multe petitii, pentru a verifica cum sunt instrumentate dosarele de dauna. In urma acestor controale, alte 5 companii de asigurare au fost sanctionate.

"Rezultatele acestor controale vor fi analizate de CSA si vor fi luate masuri pentru remedierea situatiilor constatate. Speram ca lucrurile sa evolueze in directia pe care ne-o dorim cu totii, dar daca nu se va intampla asa, vom trece la aplicarea unor sanctiuni mult mai dure, care ar putea merge pana la suspendarea activitatii asiguratorilor care au in vedere doar interesele comerciale in detrimentul intereselor asiguratilor", a mai spus Buzoianu.

Presedintele CSA a subliniat ca toate modificarile aduse legislatiei secundare "au ca singur si mare obiectiv protectia intereselor asiguratilor si cresterea transparentei pietei de asigurari".

Buzoianu a mentionat normele pentru cedarea in reasigurare a riscurilor de catastrofe naturale (aprobate in luna iulie a anului curent, de Consiliul CSA), cele privind calificarea profesionala si pregatirea continua a intermediarilor in asigurari, precum si cele care vizeaza procedura in care se solutioneaza petitiile referitoare la activitatea asiguratorilor si intermediarilor in asigurari.

"Modificarile legislatiei secundare, realizate din octombrie 2011 si pana in prezent, au fost discutate cu reprezentantii pietei de asigurari. Propunerile venite din partea UNSAR si UNSICAR au fost analizate si, atunci cand s-au dovedit a fi pertinente pentru imbunatatirea cadrului legislativ, au fost luate in considerare", a mentionat Buzoianu.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+