Despagubirile platite de asiguratori reprezinta 60% din primele incasate

 

In prima jumatate a anului 2012, societatile de asigurare au platit despagubiri in valoare de 60% din totalul primelor brute incasate. Nivelul ramane similar cu cel din 2011, cand despagubirile au reprezentat 66% din valoarea primelor incasate.

Despagubirile platite, in primele 6 luni ale anului curent, sunt in valoare de 2,5 miliarde de lei. In acelasi timp, au fost subscrise prime in valoare bruta de 4,1 milarde de lei, in crestere cu aproximativ 4% fata de 2011, conform informatiilor furnizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Cele mai multe despagubiri au fost inregistrate pe segmentul asigurarilor generale, unde au fost platite despagubiri in valoare de 2,18 miliarde de lei. Aceasta suma a reprezentant 66% din valoarea primelor subscrise pe acest segment. Procentul este in crestere cu 2,75% fata de 2011. 

Pentru indemnizatiile brute, maturitati si rascumparari aferente asigurarilor de viata, au fost platite sume in valoare de 0,35 miliarde de lei, valoare care a inregistrat o crestere usoara fata de primul semestru din 2011.

"Tendinta de usoarcrestere, pe care s-a inscris piata de asigurari de la inceputul acestui an, va putea fi mentinutape termen lung doar prin consolidarea politicilor de management al riscului, dar si a celor de protectie a asiguratilor. Conditiile macroeconomice locale si internationale vor continua sapunapresiune pe industria de asigurari, care va trebui saidentifice noi solutii de protectie la o gamade riscuri aflatain continuaschimbare", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+