Asigurari obligatorii vs. Asigurari facultative: Modificari care vin in sprijinul clientilor

 

Noile reglementari CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) prevad ca cei care doresc sa isi asigure locuinta sa incheie o asigurare obligatorie, chiar daca detin si o asigurare facultativa.

Reglementari au intrat in vigoare de la 1 Septembrie iar PAID (Pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor naturale) cauta solutii pentru propietarii de locuinte care isi doresc asigurari facultative, astfel incat sa nu fie afectati de noua legislatie care impune politele obligatorii.

Astfel, chiar daca noile reglementari raman neschimbate, proprietarii vor putea sa beneficieze de facilitati astfel incat sa poata obtine polite de asigurare printr-un sistem mai usor de folosit.

Cei care doresc o asigurare completa trebuie sa incheie 2 polite si sa faca 2 plati: o polita obligatorie de 10.000 sau 20.000 de euro, oferita de PAID, si o polita facultativa pentru suma care trece de acest prag, cu o societate de asigurare.

Dar polita obligatorie este oferita tot prin interemediul societatilor de asigurare membre PAID, astfel incat daca cele doua tipuri de asigurari s-ar unifica intr-una singura, procedura ar fi mai facila pentru pentru clienti.

“Speram ca in cel mai scurt timp sa nu mai fie nevoie de incheierea a doua polite – obligatorie si facultativa, si sa implementam un sistem care sa permita acoperirea riscurilor obligatorii si a celor suplimentare pe o singura polita de asigurare”,a precizat Aurelia Cristea, directorul general al PAID. 

Sistemul a fost adoptat si in trecut de unele societati de asigurare care vindeau la pachet polite obligatorii si facultative.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+