Bicicleta – o pasiune inca neasigurata

Inca de cand a fost introdusa publicului la inceputul secolului 19, bicicleta a suferit multe transformari dar si intrebuintari.

In prezent, bicicletele au generat un adevarat fenoment. In lumea intreaga, atat cei cu venituri mici cat si cei cu venituri foarte mari folosesc bicicletele pentru a ajunge la serviciu, plimbari de recreere, sporturi extreme, trasee pe munte sau ca mijloc de locomotie in diferite locuri de munca (curieri, postasi etc).

Mersul pe bicicleta capata tot mai multa amploare si in Romania. Pana acum ceva timp, imaginea unui barbat la costum pe bicicleta sau a unei tinere imbracate intr-o rochie eleganta si conducand cu dezinvoltura prin trafic o bicicleta cocheta, era posibila doar dincolo de granitele tarii noastre, dar in prezent a devenit o imagine tot mai comuna pe strazile oraselor din Romania.

Din pacate, odata cu aparita acestui fenomen a aparut si un altul, la fel de mare. Numarul in crestere de biciclete furate. Beneficiind si de o legislatie precara in ceea ce priveste furtul bicicletelor, hotii actioneaza uneori si in locuri publice, pagubind in fiecare zi sute de pasionati. Iar cand bicicleta valoreaza sute, sau chiar mii de euro, furtul ei afecteaza puternic proprietarii.

Polite pentru biciclete

Pentru ca de multe ori o bicicleta poate sa ajunga sa valoreze mai mult chiar decat o masina buna, a fost natural crearea unei asigurari pentru biciclete.. in America sau in alte tari europene.

Companii americate si europene, au lansat mai multe tipuri de polite pentru biciclisti. Acestea asigura bicicletele pentru coliziune, incendii, furt sau vandalism si asigura inlocuirea pieselor de bicicleta, a echipamentului purtat de biciclist sau a garantiilor pentru bicicletele inchiriate. Pretul unei polite pentru biciclete este de aproximativ 10 euro/an.

Din pacate, momentan in Romania aceste tipuri de asigurari nu sunt inca posibile. De aceea, biciclistii discuta zilnic acest aspect, pe forumuri sau pe canalele de socializare, o asigurare fiind dorita de majoritatea dintre acestia.

In toata lumea, numarul bicicletelor este dublu fata de cel al automobilelor. Si in Romania numarul bicicletelor este in fiecare an tot mai mare, astfel ca Wall Street a inclus polita de bicicleta intr-un top al asigurarilor de care romanii au neaparat nevoie.

Astfel, nu ne ramane decat sa speram ca in viitorul apropiat, si noi sa ne putem asigura bicicletele mult indragite.

 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+