Ce avem de facut atunci cand suferim un accident dincolo de teritoriul tarii noastre

Un accident care a avut loc in Franta, la sfarsitul saptamanii trecute, si care transporta 40 de cetateni romani, a atras atentia publicului asupra necesitatii incheierii unei asigurari atunci cand calatorim in strainatate.

In urma accidentului de duminca 2 septembrie, 39 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale si spitalizare in Franta. Cei care aveau asigurari incheiate au de urmat un procedeu simplu pentru obtinerea despagubirilor, deoarece autocarul este inmatriculat in Romania, iar pasagerii sunt romani. Pasagerii asigurati trebuit doar sa se adreseze asiguratorului din tara noastra si isi vor recupera banii pe cheltuielile medicale suferite in Franta.

Daca autocarul nu ar fi fost inmatriculat in Romania, “cetatenii ar fi avut la dispozitie doua metode: fie sa se intoarca in tara si sa afle cine este reprezentantul din Romania al asiguratorului strain, fie sa se adreseaza direct biroului asiguratorului din tara respectiva, prin sistemul Carte Verde. A doua solutie este insa mai complicata, deoarece presupune apelarea la o casa de avocatura care sa il reprezinte in fata biroului asiguratorului", a declarat Ion MOISE, Director General, E-Claims Management

In cazul in care accidentul ar fi avut loc intr-o tara din afara spatiului UE, lucrurile ar fi fost mai dificile, deoarece nu este obligatoriu ca firmele de asigurari de pe aceste teritorii sa aiba reprezentante in Romania. In consecinta, cei care doresc sa fie despagubiti trebuie sa se adreseze direct asiguratorului din tara respectiva.

Atunci cand plecam la drum trebuie sa ne interesam de legislatia locala a tarilor prin care calatorim si a luam masuri de protectie printr-o polita facultativa CASCO si o asigurare de calatorie. Doar asa putem fi siguri ca in cazu de accident nu vom fi nevoiti sa suportam cheltuieli  care de multe ori depasesc bugetele noastre.

         "Pentru daunele materiale obisnuite produse in urma unor accidente usoare, este cel mai bine sa fim protejati printr-un CASCO atunci cand calatorim in strainatate, in special printr-o polita care sa includa si servicii de asistenta rutiera", a subliniat Ion MOISE.

          In caz de accident "soferul trebuie sa isi ia toate masurile de precautie si sa obtina toate datele: sa retina numerele de inmatriculare complete, sa fotografieze scena accidentului si masinile implicate, precum si actele celor implicati in evenimentul rutier", a declarat si Sorin GRECEANU, Directorul General al Fondului de Protectie a Victimelor Strazii.

Nu uitati, atunci cand sunt indeplinite conditiile de utilizare, putem completa formularul de constatare amiabila. Acesta are aceeasi structura in toate tarile in care este agreat, indiferent de limba in care este redactat.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+