CSA raspunde – “Schimbarile legislative sunt in interesul asiguratilor iar Decizia Curtii de Apel nu

 

Curtea de Apel decide impotriva CSA

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in data de 18 septembrie a.c. . Acesta prevedea incheierea de polite obligatorii si pentru locuintele asigurate facultativ.

CSA ia atitutine

In replica, CSA a declarat ca modificarea adusa legislatiei are ca scop protejarea fondului locativ din Romania impotriva principalelor riscuri naturale de la noi din tara, respectiv cutremur, inundati si alunecari de teren.

“Prin masurile adoptate, CSA a avut in vedere respectarea legislatiei in vigoare si aplicarea acesteia de catre toate societatile de asigurare in mod unitar, pentru implementarea cu succes a proiectului initiat si finantat de Banca Mondiala.” , se mai arata in comunicatul de presa publicat astazi de catre CSA.

CSA are in vedere acoperirea riscurilor de catastrofa la nivel national si nu interzice asiguratorilor sa inchiei polite facultative. In acest fel s-a urmarit protejarea intereselor asiguratiilor, deoarece unele produse de asigurari facultative similare, au conditii diferite fata de cele prevazulte in Legea nr. 260/2008.

Recomandarile Comisiei pentru asigurati

CSA sfatuieste propietarii de locuinte sa verifice conditiile contractuale ale politelor facultative. Daca acestea sunt de tip propotional sau pretind franzisa pentru riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren, atunci obligatia de asigurare a locuintelor nu este indeplinita conform prevederilor legii.

Linie telefonica gratuita pentru informarea publicului

Cei care au nelamuriri privind politele de asigurare de locuitna, se pot informa apeland numarul gratuit 0/8008-25627, pus la dispozitia asiguratilor de catre CSA.

Decizia Curtii de Apel nu a fost inca atacata

CSA a mai declarat ca decizia Curtii de Apel de suspendare a executarii Ordinului CSA nr. 15/2012, nu este o decizie irevocabila, fara sa declare totusi daca va face apel in cele 5 zile pe care le are la dispozitie pentru a ataca decizia.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+