Doar 1 masina din 5 detine o asigurare auto facultativa

Numarul politelor Casco a scazut considerabil in ultimii ani. Raporturile pe 2012 arata ca din cele 4,5 milioane de autoturisme care circula in Romania, doar aproximativ 1 milion detin o asigurare auto facultativa.

Soferii au renuntat la politele Casco din cauza costurilor mari si de multe ori se intampla sa circule cu masina avariata. Tocmai de aceea companiile de asigurari se gandesc la solutii pentru a oferi soferilor asigurari cu polite mai mici si acoperiri restranste. Aceste polite ar urma sa acopere doar daunele minore, cum ar fi zgarieturile din parcare.

„Sunt clienti care vor doar avarii in parcare si atunci va trebui sa ne gandim la niste produse care sa acopere doar segmentul asta. Sunt clienti care vor doar avarii grave si atunci va trebui o polita care sa acopere riscul asta”,a declarat Madalin Rosu, directorul de daune al unei companii de asigurari.

Multi soferi au renuntat la asigurarea CASCO din cauza fransizei, adica a costurilor pe care trebuie sa le suporte in cazul unui accident, chiar daca sunt asigurati. Pentru micile avarii, multi prefera service-urile.

Scaderea leasingului, a creditelor auto si a veniturilor vor afecta in continuare aceasta piata, spun asiguratorii. In primele 6 luni ale anului, piata asigurarilor CASCO si-a continuat scaderea, fiind cu 6% sub nivelul din aceeasi perioada a anului 2011.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+