Informatiile privind istoricul daunelor auto sunt acum disponibile online

 

Daca suntem asigurati RCA, ne putem verifica istoricul daunelor proprii in baza de date CEDAM de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), la adresa web www.cedam.csa-isc.ro.

Decizia a fost adoptata recent, de catre conducerea institutiei care supravegheaza asigurarile, si a intrat in vigoare incepand cu 15 septembrie.

Companiile de asigurari vor putea si ele sa verifice istoricul de daunalitate al potentialilor asigurati, pentru a stabili cu exactitate valoarea politei in momentul incheierii acesteia.

Oficialii CSA au declarat ca datorita noilor modificari, sistemul bonus malus va putea fi aplicat mai usor. Acest sistem presupune recompensarea soferilor care nu au avut accidente auto, prin acordarea de polite cu valoare mai mica, dar si penalizarea celor cu un numar mai mare de accidente, prin majorarea primei pentru RCA.

Deasemenea, daca dorim sa achizitionam un autoturism second-hand vom putea verifica in baza de date CEDAM numarul de accidente in care a fost implicat.

In trecut, doar companiile de asigurari RCA aveau acces la istoricul de daune, iar publicul larg putea vedea doar daca un autovehicul avea RCA si ce companie a emis polita.

Baza de date CEDAM a fost lansata in 2006 si cuprinde informatii centralizate de la societatile de asigurare, care sunt posesorii de drept ai acestor informatii. CSA nu poate modifica aceste date, iar responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA revine doar societatilor de asigurare emitente.

Nu uitati, in cazul in care circulam in trafic fara sa detinem o polita RCA valabila, putem fi sanctionati cu sume cuprinse intre 1000 si 2000 de lei, dar si cu retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, precum si a placutelor.

 

 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+