Piata asigurarilor auto afectata de schimbarile din ultima perioada

 

In urma ultimelor modicari legislative din domeniul asigurarilor de locuinte, piata a devenit astazi mai instabila.

Ce s-a intamplat mai exact? In vara acestui an numarul de asigurari obligatorii de locuinte s-a injumatatit. Pentru contracararea acestui trend CSA a declarat ca de la 1 Septembrie, chiar daca incheiem o asigurare facultativa de locuinta, trebuie sa detinem si o asigurare facultativa. Noua directiva a fost de scurta durata, la mijlocul lunii septembrie Curtea de Apel Bucuresti suspendand Ordinul CSA. In replica Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a declarat ca sentinta Curtii de Apel Bucuresti nu este irevocabila, lasand sa se inteleaga ca o va ataca la instanta superioara.

Initiativa CSA a venit dintr-o necesitate, spun ei. Numarul asigurarilor s-a injumatatit in vara lui 2012. In acest timp, asigurarile facultative care includeau si protectie impotriva inundatiilor, cutremurelor si alunecarilor de teren (calamitati acoperite de politele obligatorii) au crescut de la 1,7 milioane in 2010 la 4,4 milioane in 2012.

Dar instabilitatea cauzata de schimbarile din luna septembrie va duce la un numai mai mic de asigurari reinnoite, principala problema fiind ca proprietarii percep aceasta asigurare ca pe o taxa. In plus, putini vor mai dori sa se asigure suplimetar o data ce vor incheia o asigurare obligatorie, iar despagubirile din aceste asigurari sunt  suficiente doar in mediul rural (despagurile pentru asigurarile obligatorii sunt de 10.000 sau 20.000, in functie de politele pe care le avem, de 10 sau 20 de euro pe an).

Tocmai de aceea este este necesar ca in strategia de vanzare a politelor de locuinte sa fie introdusa si o parte educativa, prin care consumatorul sa inteleaga beneficiile asigurarii, si ca de fapt, pe termen de lung are de castigat.

P.S. Cele mai importante subiecte care vizeaza asigurarile obligatorii si facultative de locuinta, dar si gestionarea riscurilor de catastrofa, vor fi dezbatute in cadrul Forumului International al Riscurilor Catastrofale - ICAR 2012 - ce va avea loc pe 15 octombrie 2012 la Hotel Radisson BLU din Bucuresti.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+