Reglementarile CSA privind asigurarile de locuinte nu sunt agreate de toti asiguratorii

Incepand cu aceasta luna suntem nevoiti sa incheiem asigurari de locuinte obligatorii, chiar daca achizitionam o asigurare de locuinta facultativa. Asigurarile facultative de locuinta acopera daunele provocate de cutremure, inundatii sau alunecari de teren, pana in 20 000 euro, iar diferenta pana la suma reala, sau pentru alte daune, va putea fi acoperita printr-o asigurare facultativa.

Daca pana in prezent, asigurarile facultative puteau acoperi si daunele provocate de cele 3 riscuri de catastrofe naturale, incepand cu luna aceasta reglementarile legislative prevad ca asigurarea obligatorie trebuie incheiata chiar daca detinem o asigurare facultativa.

Modificarea legii privind asigurarea obligatorie de locuinta a provocat nemultumirea companiilor de asigurari, care declara ca in acest fel se complica procesul de vanzare.

"Majoritatea celor care detin o asigurare de locuintabeneficiazade protectie pentru sume asigurate de valori mult superioare valorii de 20.000 de euro, paleta de riscuri acoperite fiind, de asemenea, mai larga. Acesti clienti nu-si doresc sarenunte la protectia casei la valoarea reala, dar de-acum inainte ei sunt nevoiti saachizitioneze douapolite. Noi incercam saidentificam solutii pentru ca acest proces saramanapentru clienti unul cat mai simplu", a declarat Aurel Badea, director executiv responsabil cu activitatea de subscriere asigurari generale in cadrul Allianz-Tiriac.

Cei care au incheiat polite facultative pana la 1 Septembrie, le pot pastra in formula actuala si nu sunt obligati sa achizitioneze o polita obligatorie, pana la expirarea contractelor.

Conform calculelor initiale, pe baza carora au fost stabilite primele de asigurare, sistemul de asigurari obligatorii ar fi trebuit sacuprindatot fondul locativ din Romania, adicapeste 8 milioane de case si aparta­mente. Potrivit ultimelor informatii CSA, la finalul lui 2011, erau in vigoare aproximativ cinci milioane de polite facultative si obligatorii.

"Cautam sagasim parghiile prin care gradul de cuprindere in asigurare saramanacel putin la nivelul actual si in acest sens avem discutii cu toate institutiile active pe piata. Este in interesul tuturor saavem un numar cat mai mare de locuinte asigurate la valoarea lor realasi nu doar impotriva riscurilor catastrofice", a mai spus Aurel Badea.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+