Ce se intampla in piata online a asigurarilor si de ce ar trebui reglementata

Acest lucru se intampla deoarece multi clienti folosesc date false pentru a-si micsora valoarea politei. Completarea formularelor cu informatii incorecte despre autoturism, cum ar fi declararea unui automobil – mixt in loc de autoutiliatara, capacitatea cilindrica mai mica decat cea reala, sau informatii personale neadevarate, cum ar fi CNP-ul parintilor, adresa din mediu rural, toate acestea sunt practici ale clientilor care incalca legea pentru a avea o polita RCA mai mica.

Un sondaj creat de 1asig.ro arata ca 83% din cei care au raspuns la intrebari, doresc o reglementare speciala pentru vanzarile online de asigurari si doar 17% cred ca sistemul functioneaza normal.

“Politele online ar trebui emise numai dupa ce asiguratul a trimis scanat o copie a certificatului de inmatriculare auto si buletinul proprietarului”, este solutia unui participant la sondaj, pentru a se evita diminuarea politei auto in mod incorect.

Cele mai vandute asigurari online sunt politele RCA, cele de calatorie si cele de locuinta. Cele mai populare forme de plata pentru aceste asigurari sunt platile online si platile la livrarea politei.

Totusi si cei care vand polite online recurg la practici incorecte, cea mai intalnita fiind renuntarea la o parte din comisionul incasat de brokeri pentru a oferi polite la preturi mai mici, aceasta fiind o practica neconcurentiala. Dar, exista si companii care ofera polite RCA cu reduceri mai mari chiar decat comisionul asiguratorului. Aceste reduceri fie nu sunt reale, fie este vorba de asiguratori neacreditati.

In prezent vanzarile asigurarilor pe internet sunt in jur de 5% din totalul pietei, dar au potential de crestere, atat pentru companiile de asigurari, cat si pentru brokeri.

Din 1 ianuarie 2011, cand a intrat in vigoare sisteul Bonus Malus, emiterea electronica a politelor RCA a devenit obligatorie, devenind astfel un factor important pentru cresterea vanzarilor online.

Chiar daca pana acum in principal brokerii foloseau mediul online pentru vanzarea de polite de asigurari, si companiile de asigurari au incept sa acorde un interes crescut pentru mediul online ca si canal de distributie de asigurari. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+