Cum poti sa beneficiezi de reduceri la politele RCA

Pretul asigurarii obligatorii de raspundere civila este calculat in functie de mai multe criterii, care pot duce la politele mai mici pentru soferi. Capacitatea cilindrica a masinii, mediul rural sau urban, varsta proprietarului, toate acestea sunt caracteristici care influenteaza pretul asigurarii RCA.

Posibilele reducere se aplica in momentul in care se incheie o polita RCA si sunt prevazute si in normele de asigurare obligatorie, care stipuleaza ca:

Sistemul de corectare a primei de asigurare de baza va permite acordarea unor reduceri cumulate/succesive pana la un nivel de maximum 25%, cu exceptia reducerilor acordate pensionarilor si persoanelor cu deficiente locomotorii, precum si a celor stabilite prin sistemul bonus-malus“.

Conform specialistilor, exista 3 categorii de reduceri de care putem beneficia cand incheiem o polita RCA. Este vorba de:

-       reducerea prin efectul unor legi (reduceri acordate in mod abligatoriu de catre toti asiguratorii);

-       reduceri optionale (acordate doar de unii asiguratori, in functie de strategiile lor de vanzare si marketing);

-       reduceri prin istoricul daunelor.

Pensionarii, veteranii si persoanele cu deficiente locomotorii beneficieaza de reduceri la incheierea unei polite RCA. Acestia trebuie sa faca dovada, dupa caz, cu ajutorul talonului de pensii din ultilele 3 luni, copie dupa carnetul de veteran sau mentiunea din talon care atesta ca interiorul vehicului a fost modificat pentru a se adapta deficientei locomotorii. Acestea fac parte din reducerile acordate in mod obligatoriu, de catre toate companiile de asigurari.

Reducerile optionale sunt oferite in functie de strategia de vanzare a fiecarei companii de asigurari. Acestea pot fi pentru pentru plata integrala a asigurarii pe timp de un an (aceasta este cea mai intalnita forma de reduceri, practicata de majoritatea companiilor de asigurari, chiar daca nu este obligatorie prin lege), reduceri pentru anumite marci de masini sau reduceri pentru bugetari.

Reduceri prin istoricul daunelor se calculeaza pe sistemul bonus-malus si concret, constau in reduceri de prêt daca soferii nu au provocat accidente pe parcursul unei perioade stabilite de timp. Sistemul bonus-malus functioneaza si in sens invers, astfel ca soferii care inregistreaza un numar crescut de accidente, ajung sa plateasca polite RCA mai mari decat media.

 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+