Problema asigurarilor care se vand online

 

O problema reala in lumea asigurarilor este ca piata de vanzari de asigurari online este nereglementata.

“Este urgent nevoie de reglementarea mediului online. Constat cu mare surprindere si cu neplacere ca ceea ce intampla acum cu mediul online este similar cu ceea ce e intampla in industria asigurarilor acum 10 ani, cand se vindeau asigurari oriunde. Oricine putea vinde RCA si CASCO, indiderent unde – chiar si din masini parcate in intersectie. Acest fenomen se intampla acum online. Este suficient sa dai o cautare dupa cuvantul RCA sau CASCO si apar mii de siteuri si mii de furnizori care vand asigurari”,a declarat Stefan Prigoreanu, CEO Millenium Insurance Broker.

Situatia pietei online de asigurari online poate afecta in mod grav cumparatorul, deoarece nu poate verifica autenticitatea companiilor care vand online.

"Problema este ca nu stim care dintre ei lucreaza legal, care sunt inregistrati la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si care nu, care dintre ei si-au facut cursurile obligatorii de pregatire profesionala si care nu. Este o problema, deoarece nu intotdeauna vedem de la cine cumparam",a completat Stefan PRIGOREANU.

Din pacate reglementarea mediului online nu usoara. Pentru aceasta este nevoie de actiuni repetate realizate in parteneriat cu autoritatile si reprezentantii mediului privat.

"Nu este foarte simplu, dar se poate face un parteneriat intre autoritate, pe de-o parte, si mediul privat, pe de alta parte, pentru gasirea unor solutii, pentru organizarea unei dezbateri concrete pe acest subiect",a explicat Stefan Prigoreanu.

Vanzarile online de polite, reprezinta pana in 6% din piata de retail, conform unor estimari facute in Romania in anul 2011. In Europa Centrala si de Est, vanzarile online de polite reprezinta undeva la 25% din piata totala.

Cea mai dezvoltata piata online este in Ungaria. Acolo vanzarile de asigurari pe internet reprezinta 60% din piata de retail.

"Brokerii mari si chiar asiguratorii sunt putin ingrijorati de amploarea fenomenului. In acest moment, pe Internet puteti gasi o asigurare CASCO cu 30-35% reducere fata de cat ofera asiguratorul - nici macar comisionul intermediarului nu acopera o astfel de reducere. Fie discount-ul nu este real si e doar un procent trecut acolo pentru a pacali clientul, fie vorbim de o entitate neautorizata care se afla complet in afara pietei. Oricine poate printa o hartie",a subliniat Stefan PRIGOREANU.

Cum ne putem proteja de falsii asiguratori de pe Internet

Pentru a fi siguri ca incheiem o asigurare reala este necesar sa ne informam cu atentie despre  reprezentantul care vinde polita pe care dorim sa o cumparam, fie ca este un broker sau agent. In plus, trebuie sa verificam daca este inregistrat. Verificarea se poate face solicitand aceste informaii in scris, prin email catre entitatea de unde dorim sa achizitionam asigurarea.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+