Vacanta de Paste o petreceti in strainatate?

Daca ati inceput pregatirile pentru o vacanta de Paste petrecuta peste hotare, atunci nu trebuie sa pierdeti din vedere siguranta dumneavoastra si a familiei. Pentru aceasta este absolut necesar sa incheiati o asigurare de calatorie.

In ce situatii va ajuta asigurarea de calatorie

Asigurarea de calatorie va acopera cheltuielile medicale in caz de accident, asistenta medicala, repatriere sau pentru deteriorarea, distrugerea si disparitia bunurilor si a bagajelor.

Atunci cand optati pentru o asigurare de calatorie este important sa studiati cu atentie clauzele care sunt omise. Multe asigurari nu acopera daunele pentru incedii, explozii, cutremure, inundatii sau pentru accidente survenite in timpul practicarii sporturilor extreme ca parasutismul, saltul cu coarda elastica sau parapanta, dar daca doritit neaparat acoperire si pentre aceste situatii, in urma discutiei cu asiguratorul puteti sa beneficiati de asigurare si in aceste cazuri.

O asigurare completa de calatorie poate poate acoperi chiar si anularea calatoriei, daca aceasta este facuta in perioada de timp stipulata in contract.

De unde cumparati asigurarea de calatorie

Puteti sa achizitionati asigurarea de calatorie on-line, de pe web-siteuri care vand produse turistice, siturile agentiilor de turism sau de pe siteurile companiilor aeriene.

Acte suplimentare necesare pentru copii in vacanta

Nu uitati, ca asa cum stipuleaza legea iesirea din tara a cetatenilor romani minori este permisa doar daca acestia sunt insotiti de o persoana fizica majora in urmatoarele cazuri:

1. Atunci cand calatoresc in strainatate insotiti de ambii parinti

2. Calatoresc impreuna cu un parinte, dar este prezentata fie o declaratie a celuilalt parinte prin care isi exprima acordul cu deplasarea in strainatate a copilului, fie se face o dovada a decesului celuilalt parinte.

3. Calatoreste cu un sigur parinte care poate face dovada ca minorul a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila

4. Calatoreste cu o persoana fizica majora care nu ii este parinte, doar daca se prezinta acordul scris al ambilor parinti, sau al parintelui care are incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca.

O persoana fizica majora poate calatori alaturi de un minor in strainatate, daca a fost desemnata in cadrui unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane. La iesirea din tara, persoana care insoteste minorul in astfel de cazuri, trebuie sa prezinte si propriul cazier judiciar.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+