Aproximativ 80% dintre romani nu cunosc beneficiile asigurarii obligatoriei de sanatate

Desi toti cei care lucreaza platesc asigurare de sanatate, cei mai multi romani nu au informatii despre acest produs. Concret, aproape 40% dintre romani nu stiu cat platesc pentru asigurarea obligatorie de sanatate, iar 80% nu stiu ce avantaje au de la asigurare, conform unui studiu realizat de Exact Cercetare si Consultanta, in colaborare cu Link Resource si analizat de MediHelp International.

Rezultate studiului au aratat ca romanii au prea putine informatii legate de asigurarea obligatorie de sanatate sau despre beneficiile pe care aceasta le ofera. La intrebarea referitoare la suma lunara pe care o reprezinta polita, 38% dintre respondenti nu au stiut care este valoarea acesteia.

Si mai putini romani stiu ce avantaje au de la asigurarea obligatorie de sanantate. Intrebati care sunt beneficiile asigurarii, doar 18% dintre respondenti au putut raspunde exact, iar 82% aveau informatii vagi sau chiar deloc.

 “Cred ca aceste cifre sunt alarmante, deoarece romanii ar trebui sa stie exact ce primesc pentru sumele pe care le platesc lunar. Aceasta situatie este determinata pe de o parte de lipsa de interes a populatiei si pe de alta parte de lipsa de informatie. Aceasta situatie nu va aparea niciodata insa cu o asigurare privata de sanatate. In acest caz toate beneficiile si avantajele sunt exprimate foarte clar si fiecare persoana stie exact pentru ce anume cheltuieste”, spune presedintele MediHelp International, Zahal Levy.

Studiul a fost realizat la inceputul anului 2013, pe un esantion de 3268 de persoane din mediul urban, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de persoane.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+