Brokerii de asigurari: o evolutie importanta in 2012 care se va continua si in 2013

Valoarea primelor intermediate de brokerii de asigurare au totalizat, la sfarsitul anului 2012, 3,6 miliarde de lei, in crestere cu 15% fata de 2011, conform informatiilor furnizate de CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor). Cifrele au fost calculate pe baza informatiilor furnizate de 80 de jucatori de piata.

Gradul de intermediere pe segmentul asigurarilor generale, a ajuns la 54% pe segmentul asigurarilor generale.

“Consider ca suntem departe de atingerea apogeului in aceasta privinta, sens in care anticipez o accentuare a impactului brokerilor asupra pietei in cursul acestui an - cand cei cu retele nationale vor atrage mai multi clienti din portofoliile corporate ale asiguratorilor, iar cei care s-au implicat, deja, in mediul online vor incepe sa concureze, cu adevarat, intre ei.", a declarat Radu MANOLIU, Director General Adjunct al companiei CREDIT EUROPE Asigurari.

Rezultatele pozitive obtinute anul trecut, au facut ca anul 2012 sa fie denumit “anul brokerilor”. Fiecare perioada de raportare din aceasta industrie a consemnat cresteri importante.

La 31 martie 2012, piata a crescut cu 7%, pana la 820 milioane de lei, ceea ce a generat 37% din totalul pietei de asigurari.

La sfarsitul lunii iunie, cresterea pietei de asigurari s-a cifrat la 18% datorita primelor intermediate in valoare de 1.69 miliarde lei, ceea ce a echivalat cu 41% din totalul pietei de asigurari.

Dupa primele 3 trimestre, ponderea pietei de brokeraj, in totalul pietei de asigurari, s-a mentinut la 41%. In aceasta perioada brokerii de asigurare au intermediat un volum de prime brute subscrise in valoare totala de 2,53 miliarde de lei, in crestere cu 5,3% fata de perioada ianuarie – septembrie 2011.

In top trei al companiilor de brokeraj se situeaza Marsh Broker pe primul loc, cu un volum de prime intermediate in valoare de 231 milioane de lei. Pe locul doi se situeaza Porsche Broker cu prime intermediate in valoare de 179 milioane de lei, iar pe locul trei, Unicredit Insurance Broker cu 164 milioane de lei, prime intermediate.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+