Ce trebuie sa stii despre Programul Rabla 2013

Programul Rabla pt masini 2013Colectorii si dealerii auto care doresc sa intre in Programul Rabla 2013 isi pot depune dosarele la Administratia pentru Mediu (AFM) pana pe 23 mai 2013.

 

Documentele care trebuie depuse de colectori si producatori/dealeri auto sunt disponibile pe siteul Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro).

Tot pe siteul AFM poate fi gasita si lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati in 2013 la Programul Rabla, dar si lista operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz (REMAT-uri).

Anul acesta vor fi emise 20000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3000 de tichete pentru institutii publice.

Valoarea unui tichet a crescut anul acesta, de la 3800 de lei cat a fost anul trecut, la 6500 de lei.

Desi in anii anteriori puteau fi folosite 3 tichete pentru achizitionarea unui autovehicul nou, anul acesta masinile se pot cumpara doar cu un singur tichet.

Programul Rabla 2013 se desfasoara intr-o singura etapa, iar cei care doresc sa beneficieze de el, pot folosi tichete pentru achizitionarea unui autovehicul, pana la data de 20 noiembrie.

Fiecare judet va avea repartizat un numar de tichete valorice in functie de numarul de masini inregistrate, mai vechi de 10 ani, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Politiei Romane.

Bugetul pentru Programul Rabla din acest an este de 135 de milioane lei.

Din 2005 cand a inceput Programul Rabla si pana in 2012, au fost incasate 459 775 de autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 de autoturisme noi.

Daca anul acesta doriti sa va achizitionati o masina noua cu tichetul Rabla, nu uitati sa incheiati polita obligatorie de raspundere civila auto (RCA) si o asigurare CASCO pentru a va acoperi costurile pentru furt sau avarii in caz de accident.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+