Europa Centrala si de Est: Piata de asigurari de viata in crestere

Creste piata de asigurariPiata de asigurari de viata din Europa Centrala a crescut in anul 2012 cu 12 procente fata de anul 2011. Potrivit Insurane Report FY 2012, piata de asigurari de viata a ajuns anul trecut la 16,2 miliarde de euro.

Primele brute subscrise in Romania pe segmentul de life au fost de 402 milioane de euro, in acest fel castigand 2.5% cota de piata pe regiune si pozitia a sasea in Europa Centrala si de Est (ECE).

Din cele 16 state din regiunea ECE, pietele care au iesit in pierdere au fost Albania, Ungaria, Letonia si Slovenia. La polul opus s-au aflat Polonia si Cehia, adica cele mai mari doua piete din regiunea ECE care impreuna genereaza 73% din subscrierile din aceasta zona. Cele doua tari au inregistrat si in 2012 cresteri importante care au dus la influentarea trendului pozitiv in intreaga regiune.

In topul celor 50 de companii de asigurari din Europa Centrala si de Est, au intrat si trei companii din Romania, respectiv ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata VIG si METROPOLITAN Life.

Ing Asigurari a avut in 2012 un volum de subscrieri de 122 milioane de Euro, clasandu-se pe locul 31. BCR Asigurari de viata s-a clasat pe locul 39, iar Metropolitan Life a ocupat locul 49, datorita volumului de afaceri estimat la 57 milioane de euro.

Pe primul loc in topul companiilor de asigurari de viata s-a situat compania poloneza PZU. Aceasta a inregistrat in 2012 subscrieri de 2,28 miliarde euro. Polonia si-a reflectat pozitia fruntasa  in ceea ce priveste numarul de subscrieri si in acest top al companiilor. Pe primele 10 pozitii, noua societati au fost din Polonia si una din Republica Ceha, respectiv CESKA Pojistovna, companie care a ocupat locul 7.

In top 100 al companiilor de asigurari de viata din Europa Centrala si de Est au mai fost inca trei companii romanesti, ALLIANZ-TIRIAC pe locul 90, ASIROM VIG pe locul 94 si GENERALI Romania pe locul 95.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+