Piata asigurarilor de viata va creste in 2013

asigurari de viataPronosticurile pentru piata de asigurari sunt pozitive in 2013. Anul acesta, piata va creste cu 5%, de la un nivel de 1,8 miliarde de lei cat a fost in 2012. Acestea sunt estimarile directorului general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon, si tot acesta afirma ca se poate inregistra chiar si o crestere mai mare daca se va introduce deductibilitatea fiscala.

Si in 2012, trendul a fost ascendent pentru piata asigurarilor. Aceasta a crescut cu 3,75% fata de 2011.

“Speram ca 2013 saaducao crestere a PIB, asa cum se estimeaza, care ar avea un impact pozitiv si asupra pietei de asigurari de viata, datafiind influenta asupra nivelului de incredere si situatiei financiare a oamenilor. Totusi, specialistii estimeazao crestere mai degrabamodestaa economiei romanesti in 2013, astfel caefectele asupra industriei de asigurari de viatanu se vor resimti imediat si nici nu vor fi de foarte mare impact. In aceste conditii, ne asteptam saexiste o crestere a pietei de asigurari de viatade pană în  5%”,a mentionat Boon. 

Acesta a adaugat ca, pentru o revenire mai accentuataa pietei romanesti de asigurari de viata, este nevoie de introducerea unei deductibilitati fiscale, care ar avea efecte pozitive pe mai multe planuri. 

“Un stimulent extrem de important in aceastadirectie ar fi acordarea unor minime facilitati fiscale pentru produsele de asigurare de viata, in paralel cu intensificarea in continuare a eforturilor de informare si educare din partea intregii industrii si a autoritatilor. (...) In primul rand, facilitatile fiscale pot stimula apetitul romanilor de a economisi, un lucru care, la randul sau, duce la cresterea bunastarii nationale. Apoi, asigurarile de viatadeterminaun nivel mai ridicat de securitate financiaraa populatiei si chiar posibila reducere a cheltuielilor cu protectia socialasi cresterea sustenabilitatii sistemului asigurarilor sociale.

Nu in ultimul rand, dezvoltarea mai rapidaa pietei de asigurari de viata, ca o consecintaa introducerii facilitatilor fiscale, ar contribui la dezvoltarea economiei prin intermediul unui volum mai mare de investitii, prin alocarea mai eficientaa capitalului, impulsionarea economisirii pe termen lung, dar si o dezvoltare mai rapidaa pietelor financiare”,a explicat seful ING Asigurari de Viata. 

Bram Boon a mai spun ca piata de asigurari de viata a avut o crestere mai mica decat in alti ani si din cauza inghetarii sectorului creditelor ipotecare. In trecut, bancile au reprezentat in Romania al doi-lea canal ca importanta in distributia asigurarilor de viata si scaderea numarului de credite ipotecare s-a facut resimtita si in piata asigurarilor de viata.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+