Piata CASCO se stabilizeaza in Europa Centrala si de Est.

Asigurare casco pentru masinaRomania este pe locul trei in zona

In 2012 piata asigurarilor CASCO a ramas stabila, comparativ cu anul precedent. La finalul anului trecut au fost inregistrate polite CASCO in valoare de 3,8 miliarde de euro in cele 16 state care alcatuiesc Europa Centrala si de Est (ECE), potivit ultimelor statistici.

Fata de 2011, 2012 nu a suferit fluctuatii semnificative, piata CASCO inregistrand o crestere de 0,1%. Tot in 2012, asiguratorii din zona ECE au platit, pe segmentul CASCO, daune in valoare de 2,4 miliarde de euro, valoare care a reprezentatn 66% din totalul subscrierilor.

Polonia ramane cea mai mare piata de asigurari CASCO din regiune, cu 1,4 miliarde EURO prime brute subscrise, detinand astfel 37% cota de piata din Europa Centrala si Est. Polonia a inregistrat anul trecut o crestere mai mare pe segmentul CASCO, fata de media zonei, respetiv o crestere de 5% fata de anul 2011.

Cehia obtine locul doi in piata asigurarilor CASCO, pe zona ECE, inregistrand subscrieri de 580 milioane de euro.

De remarcat este locul trei de pe podium. Romania a reusit, ca in ciuda scaderilor din piata, sa fie pe podiumul tarilor din zona ECE, in ceea ce priveste asigurarile CASCO. In tara noastra au fost subscrise, anul trecut, prime brute in valoare de 450 milioane euro.

Piata CASCO a reusit sa se stabilizeze dupa scaderile drastice care au urmat declansarii crizei economice din 2008.

La nivelul zonei ECE, piata CASCO a scazut din 2008 in 2012, cu 21%, de la 4,8 miliarde de euro valoare pentru primele brute subscrise, la 3,8 miliarde euro. In 2008 piata de asigurari CASCO din Romania totaliza un volum de 970 milioane de euro, cifra care o plasa pe locul doi in zona. Chiar daca scaderea a fost drastica in ultimii 4 ani, piata de asigurari CASCO din Romania a reusit sa ramana in primele trei din zona ECE.

Cele mai mari scaderi in ultimii 4 ani, au fost inregistrate de pietele de asigurari CASCO din Letonia, unde piata a scazut cu 56%, Romania cu -54%, Ungaria si Bulgaria cu 40%, Croatia cu 39%, Serbia cu -36% si Lituania cu -28%.

Totusi, in 2012 au fost si piete care au inregistrat cresteri fata de 2008. Slovenia si Polonia au crescut cu 10% anul trecut, comparativ cu perioada de dinainte de criza. Pentru asiguratori acestea sunt semne bune ca piata are toate sansele sa isi revina la un nivel apropiat celui din 2008.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+