Semne bune pentru economie: Piata europeana de asigurari este in crestere

economie-in-crestere2012 a fost anul care a marcat o revenire a pietei de asigurari din Europa. Volumul total de prime subscrise anul trecut a crescut cu 1,6 procente. Acest lucru s-a intamplat, in ciuda dificultatilor intampinate de piata asigurarilor in 2011, cand aceasta a inregistrat o scadere de 2 procente. Aceste cifre au fost publicate de la cea de-a Cincea Conferinta Internationala de Asigurari, organizata anul acesta la Roma.

Conform Insurance Europe Report, in 2012 au fost inregistrate subscrieri in valoare de 1.114 miliarde Euro, in crestere fata de anul precedent, cand subscrierile au ajuns la 1.079 miliarde euro. Majorarile au fost inregistrate atat in ceea ce priveste asigurarile generale, cat si pe asigurarile de viata.

Piata de asigurari din segmentul non-life a inregistrat o crestere mai mare, decat segmentul non-life. Primele au inregistrat o crestere de 3 procente si au avut o pondere de 40%, cu un volum de aproximativ 460 miliarde euro, din totalul politelor de asigurare inregistrate in Europa. Desi cu o crestere mai mica, de doar un procent fata de 2011, piata asigurarilor de viata a acoperit 60% din totalul pietei de asigurari, cu 656 miliarde de euro valoare pentru politele inregistrate in Europa.

Piata de capital si-a revenit si ea in 2012, ceea ce a dus la o crestere a portofoliului total de investitii al asiguratorilor europeni. Cresterea a fost de 8%, ajungand astfel la 8500 miliarde euro, desi in 2011 cresterea a fost de doar 1,4% adica la un volum total de 7700 miliarde euro.

"Desi asiguratorii europeni activeaza deocamdata intr-un mediu economic dificil, cu rate scazute de dobanda care afecteaza randamentele investitiilor, in special pe partea de asigurari de viata, si masuri de austeritate care influenteaza comportamentul de consum al clientilor, rezultatele din 2012 sunt solide",a afirmat Michaela KOLLER, Directorul General al Insurance Europe.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+