190 de cladiri din capitala reprezinta un pericol public in caz de cutremur

Primaria Capitalei a actualizat lista impobilelor din Bucuresti incadrate in clasa I de risc seismic. Pe lista apar un total de 190 de imobile care sunt considerate pericol public in caz de cutremur.

Locuinte-pericol-cutremurEvaluarea cladirilor din Bucuresti se face periodic tinand cont de modificarile legislative si de informatiile furnizate de proprietari. Astfel cei care constata erori pe lista publicata de Primaria Capitalei, le pot semnala pentru remediere.

 

Actualizarea listei se face corectand datele de identificare ale imobilelor ca: anul construirii, numarul de apartamente, numarul de niveluri si reincadrari intr-o anumita clasa de risc seismic.

Din totalul cladirilor care au nevoie de reconsolidare, Primaria a finalizat lucrarile pentru 30 de cladiri.

In afara de cele 190 de cladiri declarate pericol public, pe lista Primariei mai apar 184 de cladiri incadrate la clasa I de risc seismic (risc crescut de prabusire), 302 de cladiri in clasa a II-a de risc seismic (risc redus de prabusire), 74 in clasa a III-a (risc de degradare structurala dar care nu afecteaza siguranta structurii) si 6 cladiri in clasa a IV-a de risc.

Risc crescut de cutremur in Romania

Tara noastra este una dintre tarile europene cele mai expuse la riscul de cutremur, situandu-se pe locul trei dupa Cipru si Grecia. De asemenea Romania prezinta un grad ridicat de risc si in ceea ce priveste inundatiile si alunecarile de teren.

Tocmai de aceea Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a creat o polita de asigurare obligatorie care sa protejeze impotriva celor mai probabile trei riscuri de calamitate naturala: cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Polita de asigurare este furnizata la un prêt accesibl tuturor. Pentru 10 sau 20 de euro pe an, suntem asigurati impotriva principalelor dezastrele, avand garantat despagubiri de 10 000 si respectiv 20 000 euro.

In prezent autoritatile doresc imbunatatirea cadrului legislative al asigurarilor de locuinte, solicitand ca asiguratii sa incheie o singura polita pentru locuinta care sa acopere atat riscurile obligatorii si pe cele facultative. Astfel se creeaza un sistem de coasigurare intre PAID si asiuratorul care emite polita.

"Politele facultative de asigurare a locuintelor se vor emite (de asiguratorii autorizati pentru NatCat) numai in pachet cu asigurarea obligatorie - PAD, in coasigurare neproportionala cu PAID. Asadar, PAID va raspunde in limita sumei asigurate obligatoriu (20.000 EUR/10.000 EUR, ca prim risc), pentru riscurile de NatCat (cutremur, inundatii, alunecari de teren), in timp ce asiguratorul emitent va incheia asigurari obligatorii PAD in pachet cu polita facultativa sau de sine statatoare (stand-alone)",a declarat Florentina ALMAJANU, Director General, UNSAR.

In luna aprilie a acestui an erau in vigoare 333.500 de polite obligatorii de asiurarea locuintei. 57,8% erau incheiate in mediul urban si 42,2% in mediul rural.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+