Cardul de sanatate asigura gratuitatea serviciilor medicale chiar si pentru cei care nu sunt cu coti

Cu ajutorul cardului de sanatate, serviciile medicale vor fi disponibile gratuit si pentru asiguratii ai caror angajatori nu au platit contributia la Fondul de Sanatate. Aceasta este un proiect nou de Ordonanta de Urgenta a Guvernului. 

Din momentul in care va intra in posesia noastra, cardul de sanatate va inlocui adeverinta de asigurat necesara in prezent pentru accesul la serviciile medicale. Cardul va stoca informatii despre contributiile la sanatate, iar medicul va putea sa le acceseze in timp real.

Initial, conform legii cardului national de sanatate doar pacientii cu plata la zi puteau beneficia de servicii medicale gratuite, dar proiectul OUG va permite si celor care nu sunt asigurati din cauza angajatorului, sa beneficieze de asistenta medicala la fel ca cei care au platile la zi.

Cardurile de sanatate vor fi obligatorii la fiecare vizita la medicul de familie. Acestea vor stoca informatii ca: datele de identificare ale pacientului, numarul de identificare al cardului, diagnostice medicale cu risc vital si boli cronice, grupa sanguina si Rh, acceptul pentru prelevarea de organe, tesuturi si celule dupa deces, numele si datele de contact ale medicului de familie, certificatul pentru autentificarea in sistemele informatice ale Ministerului Afacerilor Interne.

Daca posesorul cardului isi va da acordul, vor mai fi stocate si informatii ca persoanele de contact in caz de urgent.

Cardurile de sanatate vor fi distribuite de catre CAS-uri, iar persoanele grav bolnave, nedeplasabile sau care locuiesc in localitati izolate, vor primi cardul de sanatate de la medicii de familie.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+