Daune mai mari decat primele CASCO. Preturile raman la fel

Piata asigurarilor CASCO este in continuare in declin. Pentru al 4-lea an la rand asiguratorii au platit daune totale cu o valoarea care au depasit valoarea primelor subscrise, asiguratorii mergand in pierdere pe acest segment.

Cel mai bun an in piata de asigurari din Romania a fost 2008. In primul trimestru al anului care a precedat criza economica, au fost inregistrate pe segmentul CASCO un volum de subscrieri de aproximativ 227 milioane euro. In aceeasi perioada de timp, companiile de asigurari au platit daune in valoare de 111 milioane euro, adica mai putin de jumatate din valoarea primelor subscrise.

Dupa anul 2008 piata asigurarilor CASCO a inceput sa scada. De la an la an diferenta dintre primele subscrise si daunele platite s-a micsorat, pana cand daunele au depasit incasarile asiguratorilor. Valoarea daunelor a ramas aproximativ constanta in ultimii ani, dar criza economica si-a spus cuvantul asupra prioritatilor financiare ale clientilor, acestia alegand sa renunte la asigurarea CASCO.

In 2013 au fost inregistrate polite CASCO in valoare de 99 milioane de euro, mai putin de jumatate fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Tinand cont ca numarul politelor a scazut, dar valoarea daunelor a ramas constanta, se trage concluzia ca in 2013 daunele per polita s-au dublat aproape. Acest lucru se intampla din cauza cresterii pretul manoperei in serviceuri, dar si pretul pieselor de schimb.

O alta problema care a afectat piata asigurarilor CASCO este ca parcul auto din Romania s-a reinnoit intr-un ritm mai lent. Cum politele CASCO asigura componente noi pentru cele vechi afectate, iar numarul autoturismelor vechi s-a marit, acest lucru a dus la cresterea cheltuielilor pentru asiguratori.

Desi in mod normal, acest lucru ar trebui sa atraga o scumpire a politelor CASCO, asiguratorii raman in continuare la aceleasi preturi pentru a sustine piata afectata. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+