S-a dat startul la Programul Rabla. Ce facem cu polita RCA?

Programul “Rabla 2013”de stimulare a innoirii Parcului auto national a inceput in aceasta saptamana si se desfasoara pana pe 20 noiembrie 2013.

La nivel national sunt disponibile 17 000 de tichete pentru persoane fizice si 3000 de tichete pentru persoane juridice, inclusiv institurii publice, conform declaratiilor facute de Adrian Gearap, presedinte AFM.

In prima faza vor fi distribuite 25% din numarul total de tichete si fiecare judet va avea repartizate tichete intr-un numar proportional cu numarul de masini mai vechi de 10 ani existente. Pentru a afla numarul correct al masinilor vechi se vor analiza statisticile realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor.

Trebuie sa mai aveti in vedere ca este intersiz, conform legislatiei in vigoare:

-       transferul si schimbul de tichete distribuite de catre AFM intre colectorii validati

-       transferul si schimbul de tichete intre punctele de lucru apartinand aceluiasi colector validat, fara acordul prealabil al Administratiei Fondului pentru Mediu.

Spre deosebire de ceilalti ani, anul acesta va putea fi utilizat un singur tichet pentru achizitionarea unui autoturism, in loc de trei tichete, cum s-a intamplat in 2012. Totusi, valoarea acestuia a crescut de la 3800 la 6500 de lei.

Un proprietar care doreste sa intre in Programul Rabla obtine certificatul de distrugere si cel de radiere, in maxim 10 zile. Dupa cel mult 45 de zile de la obtinerea certificatelor, tichetul se poate depune la producatorul/dealerul auto acceptat in program, dar nu mai tarziu de 20 noiembrie.

De la prima editie a Programului Rabla 2005 si pana in prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi.

Ce facem cu polita RCA?

Desi se afla in discutie ca polita RCA sa fie facuta pe persoana, in prezent aceasta asigurare obligatorie este pe masina. Tocmai de aceea daca detineti o polita RCA pe autoturismul pe care il dati spre casare, trebuie sa va adresati companiei de asigurari de unde ai achizitionat polita, iar aceasta va va restitui banii pe perioada ramasa neasigurata sau va va muta polita pe noul autoturism achizitionat, in functie de solicitarea dumneavoastra. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+