Segmentul de asigurari property in crestere in Europa - Romania se claseaza pe locul 4

Segmentul de asigurari property din Europa Centrala si de Est a fost in crestere in 2012, fata de 2011. Astfel, acest segment a inregistrat anul trecut subscrieri de peste 4 miliarde de euro, cu aproximativ 240 milioane de euro mai mult decat in anul precedent.

Anul 2012 a fost un an bun pentru segmental property, reusind sa depaseasca chiar perioada de dinainte de criza, cu incasari mai mari cu  610 milioane de euro decat in 2008.

Indemnizatiile brute platite de asiguratori din cele 16 state din zona Europa Centrala si de Est (ECE) au ajuns la 1,6 miliarde euro, ceea ce a echivalat cu 40 de puncte procentuale din totalul subscrierilor.

Polonia a fost cea mai mare piata de asigurari property din regiunea ECE, cu subscrieri de 1,26 miliarde euro, castigand astfel o cota de piata de 31%.

Pe pozitia a doua s-a clasat Republica Ceha cu afaceri de aproximativ 830 milioane de euro, iar pe locul 3 s-a clasat Ungaria cu 536 milioane de euro.

Si tara noastra s-a pozitionat bine in acest clasament, ocupand locul patru cu subscrieri de 280 milioane de euro si o cota de piata de 7%.

Pe primul loc in zona ECE, in ceea ce priveste raportul dintre daunele platite si volumul de prime subscrise a fost in schimb Croatia, cu un procent de 61%. Slovenia s-a clasat pe locul doi, cu 53% iar Polonia pe locul trei, cu 48%.

In schimb, des in ceea ce priveste subscrierile, Romania a fost pe un loc fruntas, pretul prea mic al politelor si numarul mari de daune a facut ca din punct de vedere al raportului daune platite/daune subscrise, tara noastra sa se situeze in celalalt capat al clasamentului, pe penultimul loc, cu 24%. Pe ultimul loc s-a clasat Albania cu 19%.

 


 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+