Accidentul de la Fabrica de Ciocolata

incendiuO fabrica de ciocolata din orasul Beius, judetul Bihor, a fost grav afectata in urma unui incendiu care a izbucnit duminica dupa amiaza. Conform informatiilor furnizate de catre ISU Bihor, acoperisul si etajul I al cladirii unde se aflau birourile, au ars complet. Peste 1000 de metri patrati au fost afectati de flacari.

Din fericire pierderile nu vor fi mari pentru compania care detinea fabrica, intru-cat aceasta era asigurata. Compania asiguratoare este ASIROM VIG iar polita are o limita de peste 700 000 euro.

"Fabrica era asigurata pentru suma totala pe locatie de 729.000 EUR, din care 280.000 EUR pentru cladire, 424.000 EUR - utilaje, stoc produse finite si materii prime - 20.000 EUR si echipamente electronice 5.000 EUR", au precizat reprezentantii companiei. Tot acestia au mai declarat ca polita de asigurare a fabricii cuprindea riscurile de baza (incendiu si alte calamitati), aceasta fiind reasigurata la SWISS Re.

In momentul actual inca nu se cunoaste valoarea totala a daunelor si daca compania va fi nevoita sa incaseze intreaga suma pentru care era asigurata fabrica

"Avand in vedere ca inca se fac evaluari, este devreme sa spunem la cat se va ridica dauna. De asemenea, pana in momentul de fata nu a fost stabilita de catre autoritatile competente cauza probabila pentru incendiu", a declarat Mariana DIACONESCU, Presedinte ASIROM VIG.

Compania urmeaza acum sa urmeze pasii standard care sunt prevazuti in astfel de situatii. Primul pas este avizarea daunei de catre asigurat, in termen de 3 zile, apoi urmeaza solicitarea documentelor specifice evenimentului asigurat de la autoritatile competente dar si alte acte ca actele de proprietate, facturi, cererea de despagubire etc.

"In cazul daunelor cu valori mari, care exced capacitatea de retinere a companiei, la solicitarea reasiguratorului poate fi implicat un lichidator extern care poate fi numit de reasigurator sau numirea acestuia poate fi lasata la latitudinea ASIROM VIG", a mai declarat Mariana Diaconescu.

Pentru a stabili cauzele si imprejurarile in care s-a produs incendiul, se va angaja o echipa de experti tehnici independenti.

Totusi, chiar daca o companie detine o asigurare pentru incendiu, exista clauze de excludere, respectiv situatii in care compania asiguratoare nu este nevoita sa plateasca despagubiri.

In cazul in care apar prejudicii cauzate de un foc util sau din cauza caldurii tehnologice, daca sunt produse pagube de instalatiile electrice prin actiunea curentului electric cu sau fara foc (supracurent, supratensiune, contact insuficient), daca instalatiile electrice sunt afectate de trasnet si produc pagube sau daca sunt inregistrate prejudicii cuzate de avariile accidentale la instalatiile de apa, gaze, canal sau incalzire centrala, in toate aceste cazuri, compania de asigurari nu acopera valoarea prejudiciilor rezultate.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+