Ce este asigurarea de viata si cand avem nevoie de ea?

Desi nu ne place sa ne gandim la asta, in viata de zi cu zi exista riscuri, unele mici, altele mai mari, care ne pot afecta capacitatea de munca, integritatea fizica, sau chiar viata.

De cele mai multe ori cand ne gandim la noi insine ne vedem invincibili. Cand auzim de o poveste trista, gandul din subconstient este ca nu ni se poate intampla noua. Dar din pacate, daca s-a putut intampla cuiva, se poate intampla oricui.

A te gandi la ziua de maine si a te proteja de viitoarele posibile riscuri, este o dovada de maturitate. In plus, protectia financiara inseamna stabilitate, asa ca de ce sa nu ne bucuram de ea?

Asigurarea de viata inseamna siguranta ca atunci cand evenimentele neplacute afecteaza viata cuiva, compania de asigurari intervine cu suport financiar, despagubind persoana asigurata sau beneficiarul ei.

Ce influenteaza pretul asigurarii de viata?

Suma asigurata se stabileste de comun acord intre persoana care incheie asigurarea si compania de asigurari. In functie de aceasta suma, dar si de alti factori, se stabileste suma care va trebui achitata lunar de catre asigurat.

De exemplu, daca incheiem o asigurare de viata in tinerete, aceasta va costa mai putin decat daca o incheiem cand inaintam in varsta. Activitatea profesionala poate afecta si ea pretul primei. Daca domeniul in care lucram prezinta un grad ridicat de risc, atunci valoarea platita lunar pentru asigurare va fi mai mare.

Ce riscuri sunt acoperite de asigurarea de viata?

Cand achizitionam o asigurare de viata putem alege mai multe clauze suplimentare, adica riscuri care vor avea suport financiar in cazul in care se intampla.

1. Riscul de supravietuire

Asigurarea de viata poate fi incheiata pe o perioada determinata de timp. Daca la incetarea contractului, persoana asigurata este in viata, aceasta va primi suma asigurata fie sub forma de pensie, fie sub forma unei sume unice.

2. Risc de deces

Daca persoana asigurata decedeaza, beneficiarii numiti in contract vor intra in posesia sumei asigurate.

3. Riscul de a pierde capacitatea de munca

Daca asiguratul isi pierde capacitate de munca in urma unui accident, acesta nu numai ca nu va fi nevoit sa plateasca primele de asigurare dar poate primi, in functie de clauzele contractuale, suma integrala pentru care a incheiat asigurarea.

4. Riscul de invaliditate permanenta

Daca persoana asigurata sufera un accident in urma caruia ramane invalid, ea poate beneficia de suma asigurata pentru acest risc.      

Cine are nevoie de asigurare de viata

De cele mai multe ori, cei care isi intemeiaza o familie aleg sa incheie si o asigurare de viata. Pentru ca atunci cand cineva depinde din punct de vedere financiar de noi, este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca ei vor avea suport financiar, indiferent incidentele care ne pot afecta viata.

In final, asigurarea de viata este protectia financiara care ofera un viitor mai sigur persoanei asigurate sau beneficiarilor sai. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+