22% dintre soferii romani cumpara online asigurarea auto

Piata asigurarilor online din Romania incepe sa prinda avant, conform unui studiu realizat de Google, TNS Infratest si IAB Europe, care analizeaza comportamentul online al consumatorilor de asigurari din Europa.

Daca la inceput, romanii priveau cu scepticism cumparaturile online, acestia au inceput sa aiba incredere iar astazi, Romaniase situeaza inaintea altor tari din Europa in ceea ce priveste achizitia online de asigurari auto.

22% din soferii din Romaniaisi achizitioneaza politele de asigurari auto, pe internet. Un procent mai mare decat cel al soferilor din Italia, Grecia si Austria. Doar 19% dintre italieni, 15% dintre greci si 7% dintre austrieci isi cumpara online asigurarea auto.

Media europeana in ceea ce priveste achizitia online a asigurarilor auto, este de 26% iar Romaniase apropie din ce in ce mai mult de ea.

Chiar si cei care nu opteaza pentru o achizitie online, se documenteaza pe internet in ceea ce priveste cea mai buna optiune. 72% dintre soferii romani cauta informatii pe web, in timp ce doar 54% dintre greci fac acelasi lucru.

Documentarea online a fost incurajata si de aparitia unui numar mare de comparatoare de preturi care ofera in timp real, tarifele asiguratorilor astfel incat clientii sa pata verifica si comanda rapid polite auto.

“Cifrele publicate de Google ne dovedesc ca romanii au din ce in ce mai multa incredere sa compare preturile asigurarilor si sa le comande online. De asemenea, ne arata ca sunt mai atenti cu timpul pe care il au.”,a declarat Valentin Radu, director de marketing al Pintilie Broker de Asigurare. 

Comportamentul cumparatorilor online de asigurari auto

61% dintre soferii romani folosesc motoarele de cautare pentru a gasi cele mai bune oferte, dar si cei care se folosesc de aplicatiile pentru mobil reprezinta un public important. 5% dintre soferi folosesc telefonul pentru a cumpara polite auto.

Barbatii sunt mai inclinati catre achizitiile online. Barbatii reprezinta un procent cu aproape 10% mai mare decat cel al femeilor, in ceea ce priveste achizitia online a asigurarilor. Cu toate astea, femeile sunt cele care se documenteaza mai mult decat barbatii, procentul lor fiind cu 5% mai mare.

Tarile unde se cumpara cele mai multe asigurari online sunt Anglia si Ungaria, cu 58% si respectiv 62% dintre soferi care cumpara online asigurari auto. De asemenea, procentul celor care cauta online informatii in aceste tari este de 81% si respectiv 89%.

De asemenea, 61% dintre romanii care cumpara asigurari cauta ofertele de pret folosind motoarele de cautare, in timp ce doar 5% se documenteaza folosind telefonul mobil.
 
"Studiul Consumer Barometer arata limpede cum internetul a devenit parte intrinseca din viata consumatorilor romani, iar pentru companii este un semnal clar ca internetul este portavocea lor catre clienti noi si existenti. Fie ca este doar un punct de analiza a ofertei sau chiar o destinatie finala de cumparare, prezenta online aduce beneficii imediate, palpabile, din care castiga intreg ecosistemul: utilizatorii, firmele si economia tarii",spune Doina Costache, head of multiple industries - Google Romania.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+