Asigurarile de calatorie - o alegere pentru tot mai multi romani care pleaca in vacanta

asigurari-calatorie-crestereRomanii se arata tot mai interesati de achizitionarea asigurarilor de calatorie. In perioada ianuarie – martie 2013 asiguratorii au inregistrat prime pentru asigurarile de asistenta turistica, in valoare de 3 milioane euro. Valoarea totala a primelor inregistrate in primul trimestru al acestui an a crescut cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 62% fata de 2008, cand piata de asigurari generale nu intrase in criza, dar cand populatia nu constientiza beneficiile asigurarii de tip travel.

In primul trimestru al anului 2008 au fost inregistrate daune pe segmentul asigurarii Travel in valoare de 0,8 milioane euro. In 2013 valoarea totala a daunelor pe acest segment a ajuns la 1,4 milioane euro, iar raportul dintre indemnizatiile brute platite si primele brute subscrise a crescut de la 41% cat a fost in martie 2008, la 45% in aceeasi perioada a anului curent.

In primul trimestru al anului 2013, Allianz Tiriac detinea o cota de piata de 25% pe acest segment. Pentru Allianz, asigurarile turistice au reprezentat 1,4% din totalul afacerilor.

Pe pozitia a doua in piata asigurarilor de tip travel, s-a situat GENERALI Romania, foarte aproape de Allianz-Tiriac, cu o cota de piata de 24,8% care reprezenta 3% din totalul afacerilor acestei companii.

Pe locul trei in primul trimestru al anului a fost OMNIASIG VIG, cu 12,5% cota de piata. Pe urmatoarele pozitii s-au situat ASTRA Asigurari cu 12,2% si Groupama Asigurari cu 10,5%.

Aceste cinci comanii de asigurari detin 85% din totalul subscrierilor in primele 3 luni din 2013, companiile consolidandu-si pozitia, fata de 2008 cand detineau doar 68% din piata. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+