Peste 2300 de conducatori auto au primit amenzi pentru lipsa politei RCA

accident-masinaIn Romania exista aproximativ 4.500.000 de masini inmatriculate. Conform estimarilor, 20% dintre acestea nu detin o polita de asigurare RCA, in conditiile in care aceasta este obligatorie.

Lipsa politei RCA este sanctionata, conform Legii nr. 136/1995, articolul 64, cu amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei.

In 2012, 5566 de soferi au fost surprinsi in trafic fara o polita RCA si au primit sanctiunile de rigoare. Si in primele 5 luni ale anului curent, 2370 de soferi au fost depistati conducand masini fara polite RCA si au primit amenzi de pana la 2000 de lei.

Statisticile arata ca in acest an, din cele peste 450 de accidente care au avut loc, cel putin o masina nu avea incheiata o asigurare RCA.

"In primele cinci luni ale anului in curs, in 456 de cazuri, cel putin unul dintre autovehiculele implicate in accidente de circulatie nu erau asigurate conform prevederilor Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, modificata. In 2012 au existat 2.373 asemenea cazuri", arata datele Directiei Rutiere.

Campania Nationala “Asigura-te”  a influentat pozitiv comportamentul soferilor din Romania

Pentru a aduce la cunostinta soferilor importanta asigurarii RCA, in perioada 20 iunie si 20 septembrie anul curent, are loc Campania Nationala “Asigura-te” realizata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, IGPR - Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia Rutiera, ISUMB - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti si ANAT - Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, cu sprijinul unor importante companii de asigurari si de intermediere in domeniu.

In cadrul campaniei se vor publica brosuri informative de unde soferii pot afla detalii despre asigurarea RCA. Campania a fost organizata si in anii trecuti, anul acesta aflandu-se la cea dea treia etapa si obtinand deja rezultate in ceea ce priveste reducerea numarului si consecintelor accidentelor rutiere.

"Actiunile noastre, coroborate efortului general pentru sporirea sigurantei rutiere in Romania, desfasurat de institutiile cu atributii in acest domeniu, au generat reducerea, in ultimii trei ani a numarului si consecintelor accidentelor rutiere grave. In acest context, Directia Rutiera a avut in ultimii ani o stransa colaborare cu APPA, in realizarea programelor comune in domeniul educatiei rutiere a participantilor la trafic. Avand in vedere rezultatele bune obtinute in urma colaborarii, consideram necesara continuarea acestor activitati comune, care contribuie in mod direct la cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice", a declarat Comisar-sef de politie Lucian DINITA, Directorul Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.

Pe intreaga durata a campaniei vor fi distribuite in intreaga tara peste 800.000 de brosuri informative gratuite "Ghidul asiguratului". Acestea vor ajunge in marile intersectii din Bucuresti si din principalele 20 de orase din tara, dar si in principalele centre comerciale din marile orase.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+