Previziuni optimiste pentru piata romaneasca a asigurarilor de sanatate in anul 2013

asigurare-medicalaPiata de asigurari de sanatate a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, un volum de prime brute egal cu 5,5 milioane euro. Desi mai putin decat in 2012, cand in aceeasi perioada a anului, valoarea primelor ajungea la 6 milioane de euro, estimarile sunt optimiste pentru acest an.

“Anul acesta subscrierile din primul trimestru au continuat sa fie consistente, chiar daca au inregistrat o usoara scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit estimarilor Eureko, companiile de asigurari au realizat in perioada ianuarie-martie 2013 un volum de prime brute subscrise de 5,5 milioane euro, comparativ cu circa 6 milioane euro in primul trimestru din 2012. Potentialul de crestere a acestor asigurari ramane insa ridicat in 2013, iar piata ar putea inregistra o crestere de 25%, la 22 milioane euro”a spus Alexandru Leondari, director adjunct Eureko.

Asigurarile private de sanatate reprezinta inca un domeniu prea putin cunoscut in toate tarile din Europa de Est. Totusi in Romania se fac progrese pe aceasta directie, deoarece romanii au inceput sa manifeste un interes crescut pentru propria sanatate. Cum sistemul medical de stat nu mai reprezinta incredere pentru romani, acestia se orienteaza catre asigurari private de sanatate pentru a putea beneficia de servicii medicale avansate dar si de un tratament de calitate.

Totusi aceasta piata are nevoie de masuri care sa duca la dezvoltarea ei. Alexandru Leondari a facut in acest sens cateva propuneri.

”Credem ca facilitatile fiscale s-ar resimti cel mai mult in aceasta piata, pentru ca acestea vor avea un efect imediat asupra clientilor nostri. Credem ca ar fi utila introducerea deductibilitatii la politele individuale, de exemplu, alaturi de cea existenta acum la nivel de companie, pentru asigurarile de grup”.

Preturile pentru asigurarile de sanatate variaza in functie de asigurator, de tipurile de afectiuni care sunt asigurate, dar si de varsta si istoricul medical al persoanei care urmeaza sa incheie o asigurare. In medie, o persoana de 40 de ani plateste 500 de euro pe an daca incheie o asigurare medica individuala cu acoperiri standard. In cazul in care incheie o asigurare de grup, aceeasi persoana va plati 350 de euro pe an.

Asigurarea medicala standard acopera vizite la medic (generalist, specialist), teste de laborator, proceduri medicale, imagistica (Ecografii, RMN, CT etc), spitalizare si interventii chirurgicale.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+