Adamescu: Masura ASF impotriva Astra Asigurari nu a respectat cadrul legal si o vom actiona in just

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a declarat ca Astra Asigurari nu a urmat planul de masuri dispus de fostul consiliu CSA, asa ca a dispus dechiderea procedurii de redresare financiara.  Din momentul in care decizia va intra in vigoare, conducerea companiei va fi preluata de catre un administrator special.

Presedintele Astra a declarat ca aceasta procedura ca incalificabila si ca va actiona ASFin justitie, masura fiind nemaintalnita in Europa.

“Este incredibil ca ASFsa ia o masura de acest gen. Este unicat in Europa ca cea mai mare societate de asigurari sa fie atacata in acest fel. Astra este perla industriei de asigurari, nu numai din Romania, ci si din estul Europei. Ceea ce s-a intamplat azi la ASF, care a decis deschiderea procedurii de redresare financiara, este incalificabil.”,afirma presedintele Astra Asigurari, Dan Grigore Adamescu.

Clientii nu vor avea de suferit de pe urma masurii ASF

Astra are in portofoliu peste 4,5 milioane de clienti si toate aceste contracte vor ramane in derulare pana la expirarea lor. Deasemenea, compania va respecta toate cererile de plata a daunelor.

O masura care poate afecta toata piata de asigurari

In momentul in care liderul pietei de asigurari se clatina si ceilalti asiguratori sunt afectati, conform declaratiilor lui Adamescu care a afirmat si ca va merge in instanta pentru a anula decizia ASF.

 “Daca liderul nu va plati, restul pietei va plati. Nici Rusanu (presedinte ASF, n.red), nici Moldoveanu (vicepresedinte ASF, n.red), nici ASFnu stiu dimensiunile acestui dezastru. Nimeni nu stie cum vor reactiona partenerii nostri. Ei stiu ca totul este o potlogarie. Lovitura ASFeste incredibila, inacceptabila si noi vom merge in justitie pentru a anula decizia ASFanuntata azi”,a declarat Adamescu.

Adamescu a recunoscut ca sunt probleme, dar a afirmat ca acest lucru este normal tinand cont ca in ultimii 4 ani piata a fost afectata in mod semnificativ de criza economica. Adamescu afirma ca existau alte masuri care puteau fi luate astfel incat clientii sa fie protejati, fara sa afecteze intreaga piata, iar decizia luata nu a respectat cadrul legal.

 “Si daca s-au gasit probleme - sunt normale, venim dupa patru ani de criza, sunt probleme in sistemul bancar, sigur ca sunt si probleme si in asigurari, dar le discutam si vedem ce masuri trebuie luate. Au facut un plan de masuri si noi am venit cu un plan de masuri, principalul punct era marirea de capital. Nu am primit nici un raspuns. Dupa discutiile pe care le-am avut, ei spuneau ca suntem subrezervati, noi spunem ca suntem sub rezervare, trebuiau sa vina sa ceara o marire de capital. Suntem socati de acest act al ASF. Este incredibil, nu s-a mai intâmplat ca nicaieri in lume regulatorul sa ia o masura fara pasii ceruti de lege”,a spus Adamescu

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+