Inundatiile, pericol iminent. Cum ne protejam locuinta

Luna ianuarie a fost marcata de zapezi abundente in toata tara. Din pacate, odata cu incalzirea vremii, acest lucru se poate transforma in inundatii. Astfel, autoritatile locale au emis avertizari localnicilor si au deruleaza operatiuni de preventie

Administratia Bazinala de Apa Crisuri a atentionat primariile din localitatile care fac parte din bazinul hidrografic Crisuri, sa intretina corespunzator santurile si rigolele de scurgere a apelor pluviale.

Un cod de atentie a fost emis si in judetul Gorj de catre Conducerea Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) intrucat cresterea temperaturilor din ultimele zile a dus la un debit ridicat pe principalele rauri din judetul Gorj. Conform SGA, momentan nu sunt raportate probleme, dar in perioada martie – aprilie sunt asteptate inundatii.

In judetul Brailaau intrat in functiune statiile de evacuare a apei, iar momentan nu exista terenuri inundate.

Nu acelasi lucru s-a intamplat si in localitatea Bradu, judetul Arges, unde pompierii au fost nevoiti sa scoata apa din gospodarii cu pompe speciale. Deasemenea in Moldova, cursurile raurilor Dorna si Bistrita sunt monitorizate cu atentie.

Asigurarea obligatorie pentru locuinte ne ofera protectie in fata inundatiilor, dar si a cutremurelor si a alunecarilor de teren. Pentru 10 sau 20 de euro pe an, in cazul in care locuinta ne este afectata de una din aceste trei calamitati naturale, primim despagubiri de pana la 20 000 euro. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+