Nicoleta Radu Neacsu: Numarul politelor PAD se va dubla in 2014

Dupa schimbarile legislative de anul trecut ce permiteau si companiilor care nu erau membre PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor) sa vanda asigurari obligatorii de locuinta, numarul politelor PAD s-a dublat, ajungand la 736 318.

"Anul 2013 a fost un an deosebit pentru PAID. Daca la 1 ianuarie 2013 compania avea un portofoliu de 330.103 polite, datorita modificarii legislative care a avut loc in iulie 2013, la 31 decembrie 2013, PAID avea un portofoliu de 736.318 polite. La data la care va dau aceste informatii, 21 ianuarie 2014, PAID are in portofoliu un numar de 832.000 polite in vigoare. Putem spune ca am atins un grad de cuprindere in asigurare a locuintelor impotriva dezastrelor de 10%",a explicat Nicoleta Radu - Neacsu, Director General al PAID.

"Portofoliul companiei noastre a crescut de 2,2 ori in decursul anului trecut si acest lucru a facut ca responsabilitatea noastra in legatura cu cetatenii care au incheiate polite obligatorii pentru protectia locuintelor lor impotriva riscurilor la cutremur, inundatii si alunecari de teren sa creasca de mult mai multe ori",a adaugat Nicoleta Radu - Neacsu.

Pentru anul in curs se doreste mentinearea pe acest tred ascendent.

"Faptul ca intelegem obligatia pe care o avem fata de persoanele asigurate o demonstreaza si obiectivele pe care noi ni le-am propus pentru anul care tocmai a inceput. Ca numar de polite, pentru anul 2014 ne-am propus aproape dublarea portofoliului de la sfarsitul anului 2013, respectiv 1.400.000 de polite, deci un grad de cuprindere de aproximativ 17%", a declarat Neacsu.

"Continuarea consolidarii financiare a companiei, imbunatatirea sistemului de proceduri in caz de dezastru natural astfel incat societatea sa poata sa realizeze scopul pentru care a fost creata si, sa nu uitam, asigurarea cadrului specific necesar implementarii regimului de supraveghere Solvency II sunt masuri egale ca importanta in strategia pe care am gandit-o pentru anul 2014",a adaugat Nicoleta RADU - NEACSU.

In medie, doar in luna decembrie a anului trecut, au fost incheiate peste 5000 de asigurari obligatorii pe zi, in crestere fata de luna precedenta, cand ritmul era de aproximativ 4000 de polite pe zi. Peste 70% din numarul politelor sunt incheiata pentru locuinte din mediul urban.

Judetul cu una din cele mai mari cresteri a numarului de polite este Galatiul. Din cauza ca incepand cu luna septembrie, zona a fost afectata de un numar mare de cutremure, numarul politelor in aceasta zona a ajuns la 24 322, dublandu-se fata de luna august a

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+